Плодове и зеленчуци съдържащи в естествен вид салицилова киселина (аспирин)

Когато повечето хора изпитват главоболие, болки в ставите, или други болки в тялото си, те прибягват най-често към аспирина или към друго ...... 2014-09-07T09:47:22+00:00 Здравни Статии

Когато повечето хора изпитват главоболие, болки в ставите, или други болки в тялото си, те прибягват най-често към аспирина или към друго противовъзпалително лекарство.

 

Първоначално аспиринът се е получавал от блатен тъжник и от кората на върбата, а след това започва да се синтезира от фармацевтичната индустрия, за да се създадат лекарствени продукти, които се налагат на пазара с цел по-големи печалби. Когато природни съединения са синтезирани в лабораторията и след това се продават като лекарства, те обикновено причиняват странични ефекти, докато, когато са извлечени от естествените им източници обикновено не причиняват странични ефекти.

 

За съжаление списъкът на нежеланите лекарствени реакции на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) е доста дълъг. Това ни дава още по-голямо основание да използваме болкоуспокояващи средства в техния естествен вид.

 

Преди да посегнете към болкоуспокояващите хапчета, помислете за плодовете и зеленчуците, които са природните болкоуспокояващи средства.

 

Ето ги и тях:

 

Грозде
Киви
Блатен тъжник
Паприка
Праскови
Сливи
Репички
Малини
Спанак
Ягоди
Куркума (подправката)
Тиквички

Краставици
Касис (включително сушени стафиди)
Патладжан
Смокини
Грейпфрут

 

 

Източник: www.webmd.com; health.howstuffworks.com; www.womenshealthmag.com;
Източник снимка: bykst/pixabay.com