Подправки, които се борят успешно с мазнините

Чили чушки - те представляват лют сорт на целогодишната чушка от Южна Америка. Ако искате да се разгорещите в буквалния смисъл, добаве 2014-08-26T08:17:23+00:00 Здравни Статии

1.Чили чушки – те представляват лют сорт на целогодишната чушка от Южна Америка.  Ако искате да се разгорещите в буквалния смисъл, добавете тези чушлета към храната си. Те ще дадат летящ старт на метаболизма ви и ще стимулират изгарянето на мазнините.

 

Капсаицинът, е вълшебната съставка в чили чушките, която подобрява изгарянето на мазнините. Освен това, лютите чушки дават допълнителна енергия на организма ни.

 

2.Куркума – тази популярна подправка, използвана главно в индийската кухня, е  известен източник на най-голямото количество бета-каротин, антиоксидант, който предпазва черния дроб от увреждане в резултат на вредното въздействие на свободните радикали.

 

Куркумата също така помага на черния ни дроб да се възстановява по-бързо и стимулира преработването на мазнините като заедно с това намалява натрупването на мазнини в черния дроб.

 

3. Лук и чесън – тези изключително полезни и вкусни подправки помагат за изгарянето на мастните натрупвания в организма и за намаляването на нивото на „лошия“ холестерол. Освен това лукът и чесънът имат антибактериално, противогъбично и противовирусно действие.

 

4. Канела – изследователи са доказали, че ежедневният прием на половин до една чаена лъжичка канела ускорява до 20 пъти процеса на преработване на захарите в организма ни. Голямото количество захари в кръвта води до натрупване на мазнини. Канелата е природното лекарство за регулиране на кръвната захар и е изключително полезна за хора болни от диабет.

 

 

Източник:www.care2.com; www.medicinenet.com; en.wikimedia.org
Източник снимка: worradmu/freedigitalphotos.net