С какво е полезна алкалната вода за здравето ни

Човешкото тяло произвежда киселина и често се разглежда като страничен продукт на обмяната на веществата. Част от нея се отделя чрез ури ....... 2015-03-03T22:00:26+00:00 Здравни Статии

Човешкото тяло произвежда киселина и често се разглежда като страничен продукт на обмяната на веществата. Част от нея се отделя чрез урината. Друга част се отделя с потта. Въпреки това, тялото може да обработва само част от нея.

 

Алкалната вода нормализира киселинността и се грижи да бъдем по-здрави. Повечето хора консумират кисели храни като говеждо, пуешко, пилешко, свинско или мляко и сирене и те са склонни да заболеят от различни заболявания.

 

Ето на какво е способна алкалната вода:

 

1. Ускорява метаболизма – много от нас обичат да се оплакват от бавния метаболизъм. Често завиждаме на тези, които обичат да си хапват, а не пълнеят. Алкалната вода ефективно помага за ускоряване на метаболизма. Алкалната вода е за предпочитане пред обикновената вода за пиене и помага за по-бързото справяне с киселинността.

 

2. Алкалната вода предпазва мускулната тъкан –  тя запазва мускулната маса и ви предпазва от опасни заболявания като бъбречна недостатъчност и обструктивна белодробна болест. Не само запазва мускулната маса, но и помага за образуването на нова мускулна тъкан.

 

3. Алкалната вода ви зарежда с енергия –  тя предотвратява летаргията, зарежда тялото ви и поддържа високо енергийните нива за по-дълго време! Винаги помнете, да изпивате по една чаша алкална вода сутринта. Също така, не забравяйте да пиете и през деня.

 

4. Алкалната вода изчиства тялото ви от токсините – алкална вода детоксикира тялото ви. Тя съдържа антиоксиданти, възстановява баланса в организма и насища клетките с кислород.

 

5. Този вид вода хидратира тялото ви – за да бъдете достатъчно хидратирани, трябва да пиете по 8-10 чаши вода на ден.

 

6. Алкалната вода регулира кръвното налягане високото кръвно налягане може да се контролира чрез пиене на алкална вода. Тя съдържа йонизиран калций, което е чудесно за сърцето и повлиява високото кръвно налягане.

 

7. Алкалната вода е ефективна при запек – редовната консумация на този вид вода повлиява запека, но и не само. Алкалната вода регулира чревната перисталтика и е ефективна и при диария. Изпивайте чаша топла алкална вода всяка вечер преди лягане. Ще усетите разликата веднага.

 

8. Алкалната вода ще ви помогне да отслабнете – един много здравословен и безопасен начин да изгорите излишните килограми е да пиете алкална вода.

 

Ето как да да алкализираме водата в домашни условия:

 

2 л вода

1 лимон (нарязан)

1 супена лъжица хималайска сол

 

Добавете към водата, нарязания лимон, без да го изцеждате и след това добавете хималайската сол. Затверете съда, в който е водата и го оставете да престой в хладилник за 8 часа. След това ще си имате домашно приготвена алкална вода.

 

 

Източник: www.wikihow.com; www.livestrong.com
Източник снимка: www.pixabay.com