Полезната храна за всяка кръвна група

Установено е, че между кръвната ни група и храната, която поглъщаме, протичат химични реакции. Основната причина за това се крие в 2014-06-17T18:48:09+00:00 Здравни Статии

Установено е, че между кръвната ни група и храната, която поглъщаме, протичат химични реакции.

 

Основната причина за това се крие в лектините, които са белтъчини от растителен произход, намиращи се в храните. Именно те понякога са несъвместими с храните, които поглъщаме.

 

Около 95% от лектините се изхвърлят от имунната ни система, но останалите 5% проникват в организма и нарушават нормалното функциониране на някои органи. Резултатът – забавяне на метаболизма, трупане на излишни килограми и дори болести.

 

Нулева кръвна група

 

Полезната храна за всяка кръвна групаХората, които я притежават, имат повишена стомашна киселинност, което е предпоставка за лесното храносмилане на месо. Доста непрепоръчителни са продукти като бобови растения, хляб и зърнени храни, зеле, брюкселско зеле, карфиол.

 

Те са неподходящи за вас, защото потискат отделянето на хормони на щитовидната жлеза, което забавя метаболизма и води до слагането на килца отгоре. Бобовите растения съдържат лектин, който се отлага в мускулните тъкани и ги прави неспособни и неиздръжливи към физически натоварвания. Затова хората с кръвна група нулева  имат нужда от интензивни физически упражнения.

 

 

Кръвна група А

 

Полезната храна за всяка кръвна групаСпадате ли към тази кръвна група, най-подходящо за вас е вегетарианството. Ако не консумирате месо и по-токсични храни, лесно ще започнете да слабеете и дори ще засилите силите на имунната си система.

 

Храненето с местни продукти само натоварва излишно организма ви, в резултат на което се чувствате уморени и отпаднали. Можете на воля да хапвате ядки и семки, защото те са богати на растителни протеини. И тук бобовите растения са противопоказни.

 

Те предизвикават спад в производството на инсулин, което може да доведе да напълняване и дори диабет. Яжте много зеленчуци, но по-малко млечни продукти, защото те забавят вашето храносмилане.

 

Кръвна група В

 

Полезната храна за всяка кръвна групаВаш основен враг са лектините, а те се съдържат в изобилие в царевицата, лещата, сусамовото семе, фъстъците и т.н. Ако прекалявате с тези храни, ще се чувствате уморени и отпаднали и ще забавите метаболизма си.

 

Глутенът, който се съдържа в пшеничените кълнове и в пълнозърнестите продукти, също не е препоръчителен, както и пилешкото месо поради високото съдържание на лектини.

 

За сметка на това наблегнете на океанските риби, млечните продукти, плодове, зеленчуци. Изхвърлете от менюто си всички видове ядки, както и ръжените продукти, защото те пък могат да предизвикат проблеми с кръвта и килограмите. Доматите дразнят стомаха ви.

 

Кръвна група АВ

 

Полезната храна за всяка кръвна групаПолезни за тялото си протеини може да набавите от тофу, защото пилешкото месо например не ви понася добре. То и лектините в него дразнят стомашната лигавица.

 

Млечните продукти са верен съюзник на вашия организъм, но към ядките подхождайте предпазливо и не прекалявайте. Ако имате кръвна група АВ, изключете от хранителните си навици макарони и паста, но наблягайте на ориза и то в големи количества.

 

Представителите на този тип кръвна група имат по-слаба имунна система, която може да се подхранва с много плодове и зеленчуци.

 

 

Източник: www.gotvach.bg
Източник снимка: KEKO64/www.freedigitalphotos.net