По-здравословни ли са електронните цигари

Веднага след пускането на електронните цигари на пазара, се появиха и безкрайни дискусии за тях. Темата, изпълнена с най-много противоречия е дали еле.. 2016-04-26T15:58:14+00:00 Здравни Статии

Веднага след пускането на електронните цигари на пазара, се появиха и безкрайни дискусии за тях. Темата, изпълнена с най-много противоречия, е дали електронните цигари са наистина по-здравословен вариант, тъй като влиянието на химическите вещества, използвани в електронните цигари, все още не е тествано върху по-голяма целева група. Предстои да научим как пушенето на електронни цигари влияе на организма, но дотогава можем да разчитаме на фактите, които със сигурност знаем. Ето някои неща за електронните цигари, които може би не знаете.

 

Рискът от никотиново отравяне.

 

Много хора мислят, че пушенето на нормални цигари носи по-голям риск от никотиново отравяне, но истината не е такава. Ако сте пушили много цигари една след друга или пък сте прекалили с пушенето, когато сте били навън с приятели, може да сте усетили някои от симптомите на леко никотиново отравяне. Главоболието, гаденето и световъртежа са само част от тези симптоми. Но поглъщането на прекалено много никотин може да има много по-сериозни последици. Редовното нормално пушене едва ли може да причини никотиново отравяне, освен ако не решите да пробвате умишлено да отровите организма си.

 

Причината, поради която електронните цигари носят риск от никотиново отравяне, се крие в начина, по който те работят. Всяка електронна цигара има контейнер, който съдържа течност. Тази течност се състои от различни вещества, включително и никотин. Когато вдишвате, течността се превръща в пара чрез нагревател и навлиза в белите ви дробове, оставяйки усещане, наподобяващо това, което изпитвате при пушене на нормални цигари. Опасността се крие в това, че понякога малка част от течността не се превръща в пара и може да достигне до устата или белите дробове. Тъй като контейнера на електронните цигари е малък, течността съдържа концентрирани нива никотин и нейното поглъщане може да причини няколко неприятни странични ефекти и дори да доведе до по-тежки последици. Поради тази причина хората, които предпочитат електронните пред нормалните цигари, не са 100% защитени и в безопасност.

 

По-здравословни ли са електронните цигари

 

Няма електронни цигари, които не съдържат никотин.

 

Има няколко вида електронни цигари, между които можете да избирате, в зависимост от нивото никотин, което съдържат.

 

Количеството никотин варира от ниско до много високо, а концентрацията му е отбелязана на самата електронна цигара. Ако мислите, че избирайки цигара с ниско съдържание на никотин, ще вдишвате изключително малко от него, грешите. Скорошно проучване на различните марки електронни цигари показа, че около 30% от цигарите не отговарят на даденото за тях описание. След анализ на никотиновите нива, учените измерват, че те са много по-високи от описаното, като в някои случаи нивата надвишават до десет пъти отбелязаните стойности. Това означава, че ако се опитвате да спрете пушенето като преминете към електронни цигари, начинанието може да ви струва доста трудно, поради факта, че вдишвате повече никотин, отколкото когато пушите нормални цигари.

 

Тъй като няма как да знаете със сигурно какви точни химически вещества съдържа електронната цигара, винаги съществува риск да бъдете измамени при покупка.

 

 

Източник: www.kak-da.com
Източник снимка: patrisyu/www.freedigitalphotos.net
снимка 1: hinnamsaisuy/www.freedigitalphotos.net