Преглеждат безплатно за над 12 вида болести

Безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на кожен рак пък ще се правят на 13 май в Клиниката по кожни и венерически болести на ... 2015-05-12T22:34:59+00:00 Здравни Новини

От 15 до 17 май пред паметника на Съветската армия в София ще се провеждат безплатни прегледи на над 12 вида болести.

 

Специалисти по неврология, офталмология, ендокринология, педиатри, физиотерапевти и др. ще чакат всеки желаещ да си направи безплатно профилактичен преглед на някоя от шатрите на изложението „Мисия Здраве 2015”, което се провежда за трета поредна година, съобщи организаторът му Георги Табаков от Българския икономически форум.

 

„Тази година ще има 60 изложители, сред които болници, фармацевтични и козметични компании, както и храни и медицински уреди за домашна употреба”, допълни той. По думите му едни от изненадите на тазгодишното изложение ще са мехлем на 750 години, който лекува рани, ядки, които връщат енергията на човек, както и тих инхалатор, който е направен да може да се използва дори от спящи деца.

 

„Ще покажем нови модели апарати за кръвно налягане, както и как точно се мери кръвното, защото хората правят много грешки”, обясни един от участниците Бисер Шарков и допълни, че това, което трябва да знаем, когато слагаме апарата на ръката си, е, че тя трябва да е в покой и подпряна на нивото на сърцето. Друг важен елемент при точното измерване е, че кръвното се мери три пъти един след друг и за точно се смята осредненото число, категоричен е специалистът.

 

Безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на кожен рак пък ще се правят на 13 май в Клиниката по кожни и венерически болести на УМБАЛ „Александровска”. Целта на инициативата е да повиши вниманието на хората към проблема, както и ранната диагностика и лечение на заболяването. Прегледите ще се проведат от 9 до 13 часа след предварително записване на тел. 02/ 9230 454 и в болницата.

 

 

Източник: www.big.bg
Източник снимка: www.pixabay.com