Предупредителни симптоми, подсказващи, че имате стомашна язва

Една язва може да бъде изключително болезнена, така че е трудно да се игнорира, ако страдате от такова състояние. Въпреки това, ако не се лекува, язвата може да 2019-01-04T10:07:06+00:00 Здравни Статии

Една язва може да бъде изключително болезнена, така че е трудно да се игнорира, ако страдате от такова състояние. Въпреки това, ако не се лекува, язвата може да перфорира стената на стомаха и да се стигне до редица усложнения.

 

Ето няколко много ясни признаци, които ще ви подскажат, че може да имате язва …

 

Коремни болки – болката в корема, обикновено между долната част на гръдната кост и пъпа, може да се появи след хранене, когато стомаха започва да се изпразва. Болката често ще се появява и изчезва, като може да бъде много силна и пронизваща.

 

Влошено храносмилане – една язва може да предизвика ужасно лошо храносмилане, газове, болка, което обикновено означава, оригване и хълцане след нахранване.

 

Повдигане – контакта на храносмилателни сокове с язвата, най-вероятно ще ви причини гадене, обикновено сутрин на празен стомах.

 

Усещане за тежест в стомаха – с развитието на язвата, много вероятно е да усещате тежест в стомаха все едно сте изпили няколко чаши вода.

 

Грипоподобни симптоми – повечето пациенти с язва могат да имат грипоподобни симптоми, като например умора, общо неразположение, висока температура и гадене.

 

Загуба на апетит – внезапните и остри стомашни болки, които пациентите усещат няколко часа след нахранване често ще ги карат да се страхуват да се нахранят и това ще доведе до загуба на апетит.

 

Усещане за силен глад – това се дължи на контакта на стомашните сокове със стомашната язва.

 

Внезапно отслабване – със загубата на апетит, естествено идва и внезапната загуба на тегло поради липса на нормално хранене. Отслабването може да се дължи и на факта, че язвата може да ви кара да повръщате след нахранване.

 

Промяна в цвета на фекалиите – наличието на кръв в тях е сигурен знак за наличието на кървяща язва.