Предупредителни симптоми характерни за хепатит С

Близо 80% от тези, които имат остра форма на хепатит C нямат никакви видими симптоми. В някои случаи, обаче, хората ще изпитат определени симптоми ... 2018-12-30T11:40:14+00:00 Здравни Статии

Как можем да разберем, че сме болни от хепатит C? Истината е, че в ранните стадии на заболяването е почти невъзможно да се забележат каквито и да е симптоми. Когато става дума за вирусни хепатити, хепатит C се счита за най-сериозната форма на хепатитни вирус.

 

Научете повече за възможните симптоми и предупредителни знаци характерни за хепатит С.

 

Близо 80% от тези, които имат остра форма на хепатит C нямат никакви видими симптоми. В някои случаи, обаче, хората ще изпитат определени симптоми, скоро след попадането на вируса в тялото ни.

 

Тези симптоми могат да бъдат леки или по-изявени в зависимост от нашето общо здравословно състояние.

 

– поява на треска
– чувствате се уморени
– липса на апетит

 

Още предупредителни симптоми:

 

Ако сте сред останалите 20% от хората, които развиват симптоми скоро след инфекцията, може да се наблюдават следните симптоми.

 

– гадене или повръщане
– болки в стомаха
– мускулни болки
– промяна в цвета на урината
– пожълтяване на очите или кожата

 

Ранните симптоми най-често появяват около шестата или седмата седмица след излагането вируса на хепатит C.

 

Симптомите може да се появят между 6-тия месец и 10-та година след излагането на хепатитния вирус. Всичко зависи от това, колко бързо вируса ще увреди черния дроб.

 

Има 2 вида хепатит С – остър и хроничен. Те се различават по това, колко дълго продължава наличието на симптомите. При острия хепатит С симптомите са с продължителност не повече от 6 месеца. Острият хепатит може да премине в хроничен хепатит, който остава в организма за цял живот.