Природни лекове за подути и отекли глезени

Когато влажността на въздуха е висока, при бременност или ако сте с наднорменото тегло, може да бъдете жертва на подутите крака и глезени ....... 2014-12-31T13:39:51+00:00 Здравни Статии

Когато влажността на въздуха е висока, при бременност  или ако сте с наднорменото тегло, може да бъдете жертва на подутите крака и глезени. За щастие, заедно с почивката, която трябва да си направите ако глезените ви са подпухнали, има много други ефективни домашни средства за лечение на болезненото подуване на краката.

 

Ето как можем да се справим със отоците:

 

1. Избягвайте солта и кофеина – намаляването на приема на натрий и кофеин може да направи много за предотвратяване натрупването на течности в глезените и краката. Солта и кофеина не са добри варианти когато става въпрос за задържане на течности, така че им намерете заместители(т.е., изсушени морски водорасли или морска сол) и намалете приема на кофеин, така ще облекчите подуването на краката.

 

2. Използвайте етерични масла –  може да използвате противовъзпалителни етерични масла, като например мента, евкалипт, лимон или лавандула. Използвайте ги за масаж на засегнатите зони или пък го добавете към топлата вана.

 

3. Хранителни добавки съдържащи магнезий – ако страдате от болезнено подуване на краката, глезените и прасците,  можете да поискате от вашия лекар или фармацевт да ви препоръча подходяща за вас, хранителна добавка съдържаща магнезий. Често, магнезиевият дефицит може да допринесе за възпаление на краката. В тази връзка, приемането на магнезий може да облекчи симптомите при подуването им.

 

4. Английска сол – тя върши чудеса при подути глезени.  Разтворете я във топла вода и потопете краката в нея. По този начин ще премахнете напражението в глезените, стъпалата и прасците.

 

5. Пийте достатъчно количество вода – приемането на необходимото количесто вода ще намали концетрацията на сол и кофеин в тялото ни, което ще облекчи неприятните симптоми, свързани с подуването на глезените.

 

6. Плуване – то е едно от малкото спортни дейности, които не повишават напрежението в краката и глезените. 30 минути плуване в басейна могат да ви помогнат да се справите с досадното и неприятно подпухване на глезените.

 

 

Източник: www.healthyandnaturalworld.com; www.webmd.boots.com; www.footvitals.com
Източник снимка: www.pixabay.com