Природни лекове при рак на простата

Простата е малка жлеза при мъжете, която се намира под пикочния мехур. Размерът на тази жлеза се увеличава с възрастта и от време на .. 2015-01-03T15:53:33+00:00 Здравни Статии

Простата е малка жлеза при мъжете, която се намира под пикочния мехур. Размерът на тази жлеза се увеличава с възрастта и от време на време може да предизвика болка и дискомфорт при уриниране. Въпреки това, ракът на простатата не е свързан с разширяването на тази жлеза. Това е състояние, при което клетките в жлезите започват да растат неконтролируемо.

 

По време на първоначалните етапи, проблемите с уринирането, обикновено са първите симптоми при рак на простатата. Старите хора са предимно податливи на това заболяване и неговото развитие е доста бавно.

 

Хирургична интервенция и химиотерапия са основните методи за лечение на рака на простатата. Тези процедури могат да причинят някои странични ефекти, но могат да бъдат избегнати помощта на някои природни лекове, които са доста прости и които имат потенциал да стопират развитието на рака в началните му стадии.

 

Ето някои от тях:

 

– Домати – те съдържат активен компонент, известен като ликопен, който е силен антиоксидант. Тази съставка помага за предотвратяване на появата и разпространението на рак. Можете да ги консумирате в суров вид или под формата на доматени супи или сосове за спагети.

 

– Тиквени семки – те действат като диуретик и са ефективни при лечението на широк спектър от заболявания, които засягат простатната жлеза и пикочния мехур. Тиквените семки съдържат много цинк, който помага за укрепване на имунната ни система. Това от своя страна помага за възстановяване от рак на простатата.

 

Можете да премахнете черупките и да ги ядете сурови. Алтернативно, можете да направите чай от тези семена. Преди да направите чая, трябвате да обелите семките и да ги оситните. Пийте чай всеки ден по една чаша. Той  също помага за детоксификация на тялото ви.

 

– Соеви храни – те съдържат активни компоненти, известни като фитоестрогени, който инхибират секрецията на тестостерон. Това ограничава притока на кръв в областта на простатната жлеза и по този начин инхибира растежа на раковите клетки. Това е един много ефективен домашен лек, и определено може да помогне при възстановяване от рак на простатата. В тази връзка трябва да наблегнете на много соеви продукти във вашата диета.

 

– Витамин Д – научно е доказано, че наличието на достатъчно витамин Д може да помогне за предотвратяване на появата на рак на простатата. Той не само предпазва, но и помага при лечението на рак на простатата. Обогатените зърнени храни и рибата са едни от най-добрите източници на витамин Д. Излагането на  слънчевата светлина също помага за синтеза на достатъчно витамин Д в тялото. Алтернативно, можете да прибегнете до хранителни добавки съдържащи витамин Д.

 

– Зелен чай – той има няколко лечебни свойства. Той  помага за възстановяване от рак на простатата. Зеленият чай съдържа активни съставки, известни като полифеноли, които спират растежа и размножаването на раковите клетки. Полифенолите също имат потенциала да убие съществуващите ракови клетки. В Япония, където зеленият чай е основна напитка, случаите на рак на простатата са с 67% по-малко от тези в Америка.

 

– Джинджифил – това е растение, което притежава някои антимикробни и противовъзпалителни свойства. Когато се консумира редовно, той потиска разпространението на раковите клетки и по този начин помага при лечение на рак на простатата.
Джинджифила също така е добър вариант за пациенти, които са подложени на химиотерапия. Той може да им помогне за намаляване на страничните ефекти на химиотерапията, като гадене и повръщане. Можете да пиете суров сок и добавите мед, за да е по-сладко.

 

 

Източник: www.cancer.gov/ www.cancerresearchuk.org/ www.mayoclinic.org
Източник снимка: Naypong/www.freedigitalphotos.net