Първи симптоми при диабет

Диабетът е заболяване, което бавно се превръща в епидемия. Той е една от най-бързо развиващите се болести в света. Една от основните при .... 2015-01-04T12:12:10+00:00 Здравни Статии

Диабетът е заболяване, което бавно се превръща в епидемия. Той е една от най-бързо развиващите се болести в света. Една от основните причини за увеличаването на броя на хората, страдащи от диабет е нездравословният начина на живот. Много е важно да се уверите, че не сте застрашение от диабет тип 2. Най-добрият начин да се предпазите е да сте наясно, кои са първите симптоми на диабета, за да може да реагирате своевременно и да предприемете необходимите мерки.

 

Преддаибетното състояние е времето, когато ранните симптоми на диабет започват да се проявяват. При това медицинско състояние, нивата на кръвната захар на човек не са толкова високи, че да подсказват, че сте болни от диабет тип 2. Най-трудната част при преддиабетното състояние е да забалежите подсказвашите симптоми, тъй като не са чак толкова изявени. За съжаление, единствено високите нива на кръвната захар ни стряскат и ни карат да отидем на лекар за да се изследваме. Затова е изключително важно да можем да разпознаваме ранните симптоми на тази коварна болест – диабета.

 

Ето за кои ранни симптоми трябва да следим и да бъдем бдителни:

 

– Жажда, дори и след като сте пили  много вода.

 

– Усещане за умора и слабост дори след като сте си починали

 

– Многократното уриниране с увеличаване на честотата на уриниране през нощта

 

– Повишаване на телесното тегло, въпреки физическите упражнения, които правите

 

– Чувство за глад непосредствено след като сте се нахранили

 

– Кожни инфекции, които приемате по-дълго време, за да се излекува от нормалното.

 

– Замъгляване на зрението през нощта.

 

– Загуба на тегло – този симптом е особенно характерен при диабет тип 1, когато панкреаса спира да произвежда инсулин, клетките не се снабдяват с достатъчно глюкоза и за да си набавят необходимата енергия, започва да се разгражда мускулната тъкан.

 

– кожа, която е суха или сърбяща

 

– чести инфекции                                                                                                                                                                             – –

 

– бавно заздравяване на различни рани

 

 

Източник: www.everydayhealth.com; www.healthline.com; diabetes.about.com
Източник снимка: www.pixabay.com