Рецепта за прочистване на цялата храносмилателна система

Много хора страдат от хроничен запек, синдром на раздразнените черва и други проблеми свързани с храносмилателната система. Тъй като дебелото 2016-04-26T17:21:39+00:00 Здравни Статии

Много хора страдат от хроничен запек, синдром на раздразненото дебело черво и други проблеми свързани с храносмилателната система. Тъй като дебелото черво участва активно в изхвърлянето на отпадъчните продукти от организма,  е много важно то и цялата храносмилателна система да работят добре.

 

Прочистването на червата в домашни условия ще ви освободи от  натрупаните токсини в тялото ви, които допринясат за вашия дискомфорт и по напълно естествен начин ще се отървете от запека. Просто си изберете един ден, в който ще си бъдете вкъщи за да може спокойно да приложите прочистващата терапия.

 

Необходими продукти за рецептата:

 

½ чаша (100 мл)  чист сок от ябълка
2 с.л. пресен лимонов сок
1 ч.л. сок от джинджифил
½ ч.л. морска сол
½ чаша (100 мл) топла пречистена вода

 

Затоплете водата на котлона, след това я махнете от котлона и добавете морската сол.  Морската сол помага за прочистването на червата от натрупаните токсини и ще подобри храносмилането. След това добавете, сока от джинджифил, сока от ябълката и лимоновият сок. Разбъркайте добре.

 

Джинджифила премахва подуването на корема, стимулира храносмилането. Лимоновия сок е отличен източник на витамин С. Този витамин действа като антиоксидант и играе важна роля в детоксикацията.

 

Трябва да приемате приготвената детокс напитка сутрин на гладно, на обед, отново на гладно и следобед.

 

Напитката не е подходяща за бременни или хора, които са алергични към някои от продуктите.

 

 

Източник: www.livestrong.com; realfoodswitch.com; healthyblenderrecipes.com
Източник снимка: www.pixabay.com