Рецепта за фреш, който ще ни предпази от настинка и грип

В допълнение към пълноценния сън и здравословната диета, тази рецепта също може да ви помогне да подобрите цялостното си здраве. Сокът 2016-01-02T21:18:43+00:00 Здравни Статии

С идването на студените дни започва и сезона на настинките и вируси. Така че, ако усещате драскане в гърлото и кихате, е време да засилите имунната си система.

В допълнение към пълноценния сън и здравословната диета, тази рецепта също може да ви помогне да подобрите цялостното си здраве. Сокът се приготвя в рамките на 2 минути и ще необходими само три съставки.

 

Необходими продукти:

 

– 1/4 глава червено зеле

– 1 бр прясно червено цвекло

– 6 портокала

– 2 чаши вода

 

Начин на приготвяне:

 

Обелете портокалите и цвеклото и ги поставете в блендер заедно с другите съставки. Пийте полученият сок сутрин на празен стомах.

 

Можете да консумирате сока всеки ден, защото се състои от натурални съставки и няма странични ефекти.

 

Цвеклото помага за прочистването на токсините от тялото – една от най-популярните ползи за здравето на цвеклото е именно неговото прочистващо действие. Червените пигменти открити в цвеклото играят основна роля при детоксикацията на организма ви. Консумацията на червено цвекло ще пречисти кръвта ви от токсините и ще улесни тяхното отделяне от организма.

 

– Портокалът е богат източник на витамин С (аскорбинова киселина), водоразтворим витамин. Витамин С е мощен природен антиоксидант, който има съществена роля за синтеза на колаген, зарастването на рани, антивирусна активност, помага за борбата с рака, помага за предотвратяването на невро-дегенеративни заболявания, артрит, настинка, температура и др., чрез неутрализиране на свободните радикали от тялото. Витамин С помага за усвояване на желязото в храната.

 

– Червеното зеле cъдъpжa бeлтъчини, pacтитeлни влакна, eнзими, зaxapи, жeлязo, кaлий, мaгнeзий, витaмини oт гpyпaта Б – Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б9, acкopбинoвa киceлинa и витaмин H, пpoвитaмин A и кapoтин – тoвa вeщecтвo e 5 пъти пoвeчe в чepвeнoтo зeлe в cpaвнeниe c бялoтo.

 

 

Източник: www.youngandraw.com; www.healthline.com ; juicing-for-health.com
Източник снимка: www.pixabay.com