Рецепта със смокини при висок холестерол и проблеми с дихателната система

Чудесен източник на фибри и пълни с витамини и минерали, сушени и пресни смокините имат дълга и забележителна история. Смо ... 2014-10-15T19:46:45+00:00 Здравни Статии

Чудесен източник на фибри и пълни с витамини и минерали, сушени и пресни смокините имат дълга и забележителна история.

 

Смокините съдържат много калций, калий, цинк,  добър източник са  на желязо и на бета-каротин, на витамин C, A, E, K . Сушени смокини има много повече калории, отколкото пресните, така че те трябва да се консумират в ограничени количества.

 

Смокините подобряват храносмилането, помагат при хемороиди, и също допринасят за регулиране на холестерола. Смоините  имат леко слабително действие. По отношение на калция, смокините могат да заменят млечните продукти. Те са известни още с това, че действат като афродизиак. Млякото от смокини има способността да елиминира брадавиците.

 

Рецепта за сушени смокини в зехтин.

 

Подредете сушени смокини (до 40 броя) в буркан, след това изсипете зехтин до върха на буркана. Затворете и я съхранявайте  по този начин в продължение на 40 дни. Смокините ще поемат много зехтин.

 

Трябва да се яде по една смокиня преди всяко хранене. Много от вас сигурно ще кажат, че няма да е никак вкусно, но пък ние ще отговорим, че тази рецепта е много полезна. Имайте предвид, че за тази рецепта трябва да използвате висококачествен зехтин, както и качествени сушени смокини.

 

Тази стара народна рецепта може да помогне с проблеми със стомаха, хемороиди, запек, висок холестерол, безплодие, анемия, астма и бронхит.

 

 

Източник: www.en.wikipedia.org; www.organicfood.org
Източник снимка: www.pixabay.com