Рецепта със стафиди за изчистване на токсините от черния дроб

Процедурата за почистване и детоксикация на този орган, използвайки стафиди е много ефективен метод за възстановяване на организма и неговото 2016-10-18T18:33:15+00:00 Здравни Статии

Черният дроб е биохимичната лаборатория в организма, която преработва и неутрализира вредните вещества. Прекомерният прием на лекарства, неправилното хранене и някои бактериални и вирусни инфекции представляват заплаха за здравето на черния дроб.

 

Процедурата за почистване и детоксикация на този орган, използвайки стафиди е много ефективен метод за възстановяване на организма и неговото освобождаване от токсините и хроничните заболявания, защото интоксикирането на организма компрометира възможността на организма да се самолекува и значително намалява ефективността на лекарствата и народните илачи.

 

Черният дроб стимулира храносмилането. Пречистването на черния дроб със стафиди започва със следната процедура: първо изберете качествени стафиди. Трябва да се избягват много леките, приятни на външен вид жълтеникави стафиди. Светлият цвят на стафидите е резултат от обработката им със серен диоксид или неправилното им сушене.

Рецепта със стафиди за изчистване на токсините от черния дроб

Качествените стафиди са без блясък, набръчкани, не много меки, нито много твърди. Хубавите стафиди трябва да са тъмни или с кафяв цвят, в зависимост от сорта на гроздето, стафидите могат да бъдат със светло кафяв цвят. След като изберете химически нетретирани стафиди, можете да си направите домашния лек за прочистване на черния дроб.

 

1. Сложете 130 гр стафиди в гореща вода сутринта. След 15 минути измийте стафидите добре с течаща вода.

 

2. Поставете измитите стафиди в чаша и напълнете чашата до горе с преварена вода, която трябва да се охлади до стайна температура. Оставете стафидите във водата 24 часа.

 

 

3. На следващата сутрин изпийте водата, в която са се киснали стафидите и изяжте стафидите. Легнете в леглото за 1-2 ч и поставете бутилка гореща вода от дясната страна на корема, където се намира черния дроб.

 

Тази процедура се извършва веднъж седмично, един път в месеца и два пъти годишно.

 

 

Източник: draxe.com; www.onegreenplanet.org; www.wikihow.com
Източник снимка: www.pixabay.com