Рецепта с алое и мед при гастрит

Гастритът е медицинско наименование на възпаление на лигавицата на стомаха. Следствие от него е придвижването на бели кръвни клетки в стените 2016-10-02T13:46:15+00:00 Здравни Статии

Гастритът е медицинско наименование на възпаление на лигавицата на стомаха. Следствие от него е придвижването на бели кръвни клетки в стените на стомаха, като отговор на някакъв тип дразнене или увреда. Наличието на гастрит не означава сериозна увреда от типа на язвата или рак на стомаха, а може да се опише, като развитие на възпалителна реакция.

 

За щастие, има много органични съставки, които ускоряват възстановяването на стомашната лигавица. Едно такова средство е съчетанието на успокояващото действие на алое вера с лечебните свойства на меда за бързо облекчаване на дискомфорта.

 

Растението, алое вера, е било използвано в продължение на векове заради способността му да намали възпалението и регулира храносмилането. То съдържа веществото, наречено алоеин, което притежава мощно слабително действие и улеснява изхвърлянето на натрупаните отпадъци от червата.

 

Слузните вещества в алоето, образуват защитен слой върху стомашната лигавица, като по този начин я успокоява и предпазва от стомашните киселини. Алое вера стимулира регенерацията на стомашната лигавица.

 

То има алкализиращ ефект, регулира рН на стомаха и по този начин се неутрализира киселинния рефлукс и свързаните с него усещане за парене.

 

В състава на меда влизат около 60 различни вещества, много от които, макар и съдържащи се в минимални количества, имат голямо значение за здравето на човека.

 

Поради това той не е само обикновен хранителен и вкусов продукт, но има значение и като лечебно и профилактично средство.

 

Познато и изпитано е действието на меда и при лекуването на стомашно-чревните заболявания, като гастрити, стомашна язва и язва на дванадесетопръстника, при киселини в стомаха и др.

 

Ето как можете да приготвите тази рецепта, за да преборите киселините в стомаха:

 

Комбинацията от алое вера и мед е естествена алтернатива на конвенционалните лекарства, които действат при гастрит, без риск от странични ефекти.

 

Съставки

 

1½ чаши вода
3 супени лъжици гел от алое вера
1 супена лъжица мед

 

Начин на приготвяне: 

Рецепта с алое и мед при гастрит

– Изплакнете листата на алоето, след това изрежете горната част на листата и с лъжичка съберете вътрешната гелообразна маса.
– След това слагате гела, меда и водата в блендер и блендирате, докато се получи хомогенна смес.
– Сместа може да бъде разделена на две или три дози.

 

Начин на употреба:

 

При първите симптоми на гастрит, изпийте половин чаша (100 ml) от течността, до два пъти дневно.

 

Като превантивна мярка се пие половин чаша след хранене.

 

Имайте предвид, че не трябва да приемате повече от препоръчаното количество, тъй като слабителното действие на алое вератат може да доведе до нежелани резултати.

 

Ако пиете тази напитка и имате една балансирана диета, ще забележите подобрение в рамките на няколко седмици.

 

 

 

Източник снимка: www.pixabay.com