Рецепта с кориандър за детоксикиране на организма

Кориандърът помага при стомашно-чревни, жлъчни и чернодробни заболявания, като стимулиращо храносмилането, възбуждащо ... 2015-11-23T22:59:01+00:00 Здравни Статии

Една от най-ефективните билки за детоксикация на организма е кориандърът. Това растение детоксикира организма и му помага да се изчисти от тежки метали и други замърсители, които са токсични. Знаете ли, че кориандърът може да абсорбира натрупан в тялото живак?

 

Рак, емоционални проблеми, бъбречни и белодробни заболявания, сърдечно-съдови заболявания, слаби кости и влошаване на работата на мозъка, всички тези състояния са свързани с наличието на тежки метали в организма.

 

Кориандърът съдържа редица полезни минерали като желязо, магнезий, калций, калий. Той е много богата на витамин А и витамин К. Притежава противогъбично, антисептично и противовъзпалително действие. Кориандърът помага за намаляване на възпалението и инфекциите в организма.

 

Има една рецепта, която можете да изчистите тялото си от натрупаните токсини и вредни вещества:

 

Съставки:

 

– ½ чаша прясно нарязан кориандър
– ½ чаша вода
– ½ чаша ябълков сок
– 1 чаена лъжичка прах от пшенична трева

 

Смесете всичко в блендер, оситнете докато се получи напитка с хомогенна консистенция. Друг вариант е да добавите кориандър в храната или към шейковете, които си правите.

 

Кориандърът помага при стомашно-чревни, жлъчни и чернодробни заболявания, като стимулиращо храносмилането, възбуждащо апетита, газогонно и жлъчегонно средство, като средство срещу метеоризъм се прилага запарка, приготвена от една чаена лъжичка счукани плодчета в една чаена чаша вода, която се изпива в продължение на един ден.

 

 

Източник: https://www.organicfacts.net; www.stylecraze.com; www.naturalhealth365.com
Източник снимка: www.pixabay.com