Рецепта с кориандър и лимон за пречистване от токсините

Кориандърът помага при стомашно-чревни, жлъчни и чернодробни заболявания, като стимулиращо храносмилането, възбуждащо апетита, газогонно и 2016-10-10T15:39:00+00:00 Здравни Статии

Кориандърът е чудесна билка за детоксикация. Тя премахва дори тежки метали като живак и олово от организма.   Кориандърът съдържа редица полезни минерали като желязомагнезийкалций, калий. Той е много богата на витамин А и витамин К. Притежава противогъбично, антисептично и противовъзпалително действие. Кориандърът помага за намаляване на възпалението и инфекциите в организма.

 

Съставки

 

100 гр нарязани листа от кориандър

½ лимон нарязан

3 супени лъжици мед по избор

Прясна вода

 

Начин на приготвяне

 

Добавяте всички съставки в стъклен буркан и ги оставяте да се накиснат  в продължение на няколко часа. Можете да използвате цедка за отстраняване на листата преди да се насладите на тази освежаваща напитка.

 

Кориандърът помага при стомашно-чревни, жлъчни и чернодробни заболявания, като стимулиращо храносмилането, възбуждащо апетита, газогонно и жлъчегонно средство, като средство срещу метеоризъм се прилага запарка, приготвена от една чаена лъжичка счукани плодчета в една чаена чаша вода, която се изпива в продължение на един ден

 

Киселият вкус на лимоните се дължи на съдържанието на лимонената киселина. Тази киселина е натурален консервант, подпомага храносмилането и разтваря камъни в бъбреците.

 

Лимоните също така съдържат и минерали като: желязо, мед, калий, и калций. А съдържащите се в лимоните фитонутриенти, разтворими и неразтворими фибри намаляват риска от развитието на рак, много хронични болести като артрит и сърдечни болести.