Рецепта с лук за заличаване на белези по кожата

Лукът е ефективен срещу белезите, тъй като помага за регенерацията на увредената кожа. За да го използвате, първо трябва да направите екстракт от кромид лук 2016-07-24T10:24:33+00:00 Здравни Статии

Лукът имат много полезни свойства за здравето ни и може да бъде изключително полезен при различни кожни проблеми. В тази статия, ще видим как лукът може да бъде много ефективно средство за борба с определени белези, които могат да са в резултат на операция или различни наранявания.

 

Лукът е ефективен срещу белезите, тъй като помага за регенерацията на увредената кожа. За да го използвате, първо трябва да направите екстракт от кромид лук, който приложен върху кожата помага за премахване на белезите. Този екстракт стимулира производството на колаген, който подобрява външния вид на кожата.

 

Екстрактът от кромид лук е много ефективен при хипертрофични и келоидни белези (това са белези, които се получават при операция или нараняване, и те стават много дебели и се развива фиброзна тъкан). Когато започнете лечението с екстракт от кромид лук, ще видите видими резултати след около шест до осем седмици.

 

Инструкции за приготвяне на екстракт от лук:

 

Първото нещо, което трябва да направите е да смесите 3 гр сол с 10 гр сапун. Нарежете 1 глава лук на много малки парченца, опитвайки се да ги направите равни по размер. Сложете лука в една купа. След това добавете сместа от сол и сапун към нарязания лук.

 

Сложете сместа на водна баня за около петнадесет минути, и след това веднага поставете купата в студена вода в продължение на пет минути като продължите да разбърквате.

 

Сложете сместа в блендер за пет секунди и след това я прецедете с помощта на филтъра за кафе. Получената течност е всъщност екстрактът от лук.

 

За да получите най-добри резултати, екстрактът от кромид лук трябва да се прилага върху белезите веднъж на ден.

 

Вие трябва да бъдете внимателни, когато използвате този продукт. Ако имате много чувствителна кожа, вие сте изложени на риск от развитието на контактен дерматит. Ето защо трябва да се обърне внимание на реакциите на вашата кожа и ако забележите, че се зачервява, трябва да спрете лечението веднага.

 

 

Източник снимка: www.pixabay.com