Рецепта с плодово кисело мляко и джинджифил, която топи килограмите и премахва целулита

В днешната статия ще ви представим една много освежаваща и вкусна напитка, която ще ви помогне да се отървете от мастните ..... 2015-06-12T06:53:23+00:00 Здравни Статии

В днешната статия ще ви представим една много освежаваща и вкусна напитка, която ще ви помогне да се отървете от мастните натрупвания и целулита. Напитката, която ще ви покажем може да замести закуската или вечерята ви.

 

 

Необходими съставки:

 

кисело мляко

боровинки, ягоди, малини, къпини или френско грозде

джинджифил

– банан

 

Начин на приготвяне:

 

Сложете всички гореспоменати съставки в блендер и разбъркайте всичко добре. Можете също така да сложите няколко кубчета лед за още по-голяма свежест.

 

Съвет: Не прекалявайте с количеството на джинджифила, защото има много силен вкус и може да развалите напитката. Парче джинджифил с големината на нокът е напълно достатъчно. Също така, ако искате, можете да добавите листа от мента или малко мед  или канела в напитката.

 

Правете по-малки количества от тази напитка, така че винаги да се наслаждавате на прясно приготвено смути.

 

Киселото мляко съдържа голямо количество полезни бактерии, които помагат на храносмилателната система. Тази съставка също регулира целия процес на храносмилането и помага за справяне на тялото с излишните мазнини.

 

Боровинките, ягодите, малините, къпините или френското грозде са изключително богати на витамин С, който стимулира производството на колаген в организма. Те са богати на антиоксиданти, подхранват кожата и укрепват имунната система.

 

Джинджифил – премахва мускулните болки, стимулира кръвообращението, успокоява спазмите и подмладява кожата.

 

Банани – съдържа висок процент калий, който регулира задържане на вода в организма, което от своя страна обяснява антицелутния ефект на бананите.

 

 

Източник: www.muscleandfitness.com; www.secretlyhealthy.com; wikihow.com
Източник снимка: stockimages/freedigitalphotos.net