Свещ с лимонова трева и пчелен восък – отличен начин за справяне с досадните комари

Етеричните масла са ефективно решение за справяне с досадните насекоми. Етеричното масло от лимонена трева е мощен природен .... 2015-07-16T09:37:34+00:00 Здравни Статии

Етеричните масла са ефективно решение за справяне с досадните насекоми. Етеричното масло от лимонена трева е мощен природен инсектицид. Поради високото съдържание на цитрал и гераниол, лимонената трева е отлично средство за отблъскване на насекоми като комари и мравки.

 

Лимонената трева е висока, ароматна, многогодишна, бързо растяща трева. Етеричното масло на тази трева има силен, свеж, лимонов, земен аромат. Сега ще ви покажем как да си направите свещ от лимонена трева и пчелен восък в домашни условия, която можете да използвате на закрито или открито като естествено средство за отблъскване на комарите.

 

Необходими съставки:

 

450 гр пчелен восък
40 капки етерично масло от лимонена трева
малка тенджера
памучни фитили за свещ
дървени пръчици (за шишчета)

 

Начин на приготвяне:

 
1. Налейте вода в тенджера и поставете на котлона на средна температура. Започнете с топенето на пчелния восък в стъклена купа на водна баня.

 

2. След като пчелният восък се разтопи, извадете от тенджерата. Добавете към восъка 40 капки етерично масло от лимонена трева.

 

3. Изсипете комбинацията от пчелен восък и етеричното масло в стъклена форма за свещи или друг съд по ваш избор, който сте избрали за вашата свещ. Уверете се, че сте оставили половината от съда празен.

 

4. С помощта на дървените пръчици закрепете фитилите, докато восъка се втвърди. Оставете свещта да се охлади напълно. Скъсете фитила за да е с височина около 2 см над повърхността на восъка.

 

 

Източник: www.indianartisansonline.com; https://www.pinterest.com; www.beethinking.com
Източник снимка: www.pixabay.com