Чай от сена за сваляне на теглото

Сената е билка, която е известна с своите разхлабителни свойства и се използва при лечението на запек. Също така, се използва и като .... 2015-07-19T22:37:47+00:00 Здравни Статии

Сената е билка, която е известна с своите разхлабителни свойства и се използва при лечението на запек. Също така, се използва и като средство за премахване на токсините от организма и стимулира изгарянето на излишните килограми.

 

Чаят от сена се прави от листата на билката.  В различните страни, тази билка е била използвана за лечение на лошо храносмилане, кожни заболявания и заболявания на дихателните пътища. Тя има мощно слабително действие, което засилва процесът по отстраняването на отпадните продукти от нашето тяло.

 

Няма много научни изследвания, които разглеждат чаят от сена като средство за загуба на теглото. Следователно, билката няма подкрепата на традиционната медицинска общност, като средство за отслабване. Въпреки това обаче, тази билка ще ви помогне със сигурност в отстраняването на натрупаните токсини в тялото, а това само по себе си ще ви помогне да свалите нежеланите килограми.

 

Начини на консумация

 

Можете да намерите билката по онлайн магазините, аптеките както и в магазините за здравословна храна.  Също така, може да бъде намерена и под формата на капсули и таблетки.

 

За да приготвите чай от сена, поставете филтърче с билката във вряла вода, за около 5 минути. Можете да добавите лимонов сок за аромат, както и лъжица мед. Пийте този чай поне два пъти дневно, за постигането на по-добри резултати. Но не забравяйте, че трябва все пак да ограничите храните с високо съдържание на мазнини.

 

Яжте риба, пилешко, зелена салата и плодове, за да подобрите процеса на храносмилане. Упражненията също са от голямо значение. Хубаво е да тренирате поне 30 минути дневно.

 

Имайте предвид, че когато прибягвате до някой продукт за загуба на тегло, може да се наложи да вземете някои предпазни мерки. Чаят от сена има и някои отрицателни ефекти върху здравето ви и трябва да сте наясно с тях.

 

Не се препоръчва консумацията на този чай за дълго време. Не е проблем ако го използвате в продължение на две седмици всеки ден, но след този период може да предизвика свръхактивност на червата.

 

Други нежелани реакции са:

 

– мускулна слабост

– увреждане на черния дроб

– нарушение на сърдечната функция

 

Тези нежелани реакции са възможни, само ако консумирате чай от сена в големи количества, за дълго време. При някои хора също се наблюдават виене на свят и диария. За да избегнете риска от коремни спазми, оставете готовия чай да отлежи половин ден.

 

Хубаво е да се консултирате с лекар или диетолог, преди да започнете да употребявате чая. Това се отнася най-вече за майки, които кърмят децата си.

 

 

Източник: www.webmd.com; www.botanical.com; www.drugs.com
Източник снимка: www.en.wikipedia.org