Скритите ползи за здравето на слънчогледовото семе

Слънчогледът е едно от любимите цветя на много от нас, и неговите многобройни семена са пълни с многобройни ползи за здравето ................... 2014-12-23T00:06:44+00:00 Здравни Статии

Слънчогледът е едно от любимите цветя на много от нас, и неговите многобройни семена са пълни с многобройни ползи за здравето, които могат да ви помогнат да бъдете здрави. Те са лесно достъпни през цялата година, и само една шепа от тях могат да подобрят здравето ни.  Ето кратък списък на това, което те могат да направят за нас:

 

1. Те оказват контрол върху увреждането на клетките, като по този начин играят важна роля в превенцията на рака. Това е така, защото слънчогледът е добър източник на селен, който е доказан враг на рака.

 

2. Те съдържат минерали укрепващи костите. Освен калций, костите ви се нуждаят от магнезий и мед, за да бъдат здрави. Слънчогледовите семки съдържат и магнезий и мед. Като бонус, те също съдържат витамин E, който помага за облекчаване на  артритните болки.

 

3. Слънчогледовото семе помага да бъдем спокойни. Магнезият в слънчогледа е известен с това, че успокоява нервите, като по този начин облекчава сомптомите на стрес, мигрена и ви помага да се отпуснете.

 

4. Слънчогледа придава блясък на кожата. Звездата в тази роля е витамин Е, който се бори срещу ултравиолетовите лъчи и поддържа кожата млада.

 

5. Слънчогледовото семе облекчава състоянието свързано с възпаление и болки в ставите, стомашни язви, кожни обриви, астма и такива. Това е така, защото слънчогледът е зареден с антиоксиданти. Само ¼ чаша слънчогледови семки на ден може да предпази сърцето  от неприятности. Тези малки семена пречат на „лошия“ холестерол да се натрупва по стените на артериите, като по този начин се предотвратява запушването на кръвоносните съдове.

 

 

Източник: www.livestrong.com; www.wikihow.com;
Източник снимка: www.pixabay.com