Как да облекчим киселините в стомаха със сода бикарбонат

Може ли сода за хляб в чаша с вода да успокои стомаха или киселините? Ако страдате от киселини, опитайте тази проста и ефективна ..... 2015-07-27T12:49:03+00:00 Здравни Статии

Може ли  сода за хляб в чаша с вода да успокои стомаха или киселините? Ако страдате от киселини, опитайте тази проста и ефективна защита, която не съдържа ГМО и други опасни съставки, за разлика от някои лекарства. Содата за хляб действа като алкализиращ и pH балансиращ агент в тялото. За повечето хора, киселините, киселинният рефлукс и лошото храносмилане се дължат на липсата на стомашна киселина.

 

Ако не произвеждате достатъчно стомашна киселина, храната ще остава по-дълго в стомаха ви. Когато храната застои в стомаха ви и не се придвижи по-нататък в стомашно-чревния тракт, това води до дискомфорт.

 

Содата помага за неутрализиране на стомашните киселини и предотвратяване на киселинния рефлукс, лошото храносмилане и разстроения стомах. Тя действа, като понижава нивото на киселинност, като по този начин не позволява на киселината да преминава в хранопровода. От своя страна, това намаля усещането за парене в гърлото и гърдите.

 

Начин на прилагане:

 

Вземете една чаена лъжица сода за хляб, разтворете я в малка чаша с вода и я изпийте веднага.
Имайте в предвид, че това ще ви облекчи само временно, ако страдате от постоянен киселинен рефлукс се обърнете към вашия лекуващ лекар. Не трябва да приемате много често сода бикарбонат, тъй като тя е с високо съдържание на сол, която може да доведе до високо кръвно налягане, гадене и отоци.

 

Друг вариант е към една ч.л. сода, разтворена в чаша вода, да добавите 1 ч.л. мед. Разбъркайте добре и изпийте. Комбинацията с мед ще помогне за спиране на парещото усещане зад гръдната кост и ще спре киселинния рефлукс.

 

Приемането на сода бикарбонат може да доведе до следните нежелани ефекти:

 

1.Содата може да доведе до някои нежелани странични ефекти като газове, подуване на корема, гадене, оригване, дискомфорт и болка.

 

2. Продължителният прием на сода за хляб може да се отрази на процеса на храносмилането. Това се дължи на неутрализирането на стомашните киселини.

 

3. Той също така повишава кръвното  налягане, особено когато сте чувствителни към натрия, който се намира в содата за хляб.

 

4. Избягвайте приема на сода за хляб в големи количества тъй като може да предизвика диария.

 

5. Деца под 5 години не трябва да приемат сода.

 

6. Сода бикарбонат намалява нивото на витамини и минерали в тялото ви, особено витамините от Б-групата, фолиева киселина и хром. Тя трябва да се приема на празен стомах т.е. или един час преди или три часа след хранене, но не я приемайте на пълен стомах.

 

 

Източник: www.healthline.com; homeremediesforlife.com; www.newhealthguide.org
Източник снимка: www.pixabay.com