Сок от алое вера – здраве от природата

Сокът от алое вера представлява коктейл от витамини и минерали. Той съдържа витамин A, B1, B2, B6, B12, C, E, ниацин и фолиева киселина. А ... 2016-10-02T13:36:41+00:00 Здравни Статии

Сокът от алое вера представлява коктейл от витамини и минерали. Той съдържа витамин A, B1, B2, B6, B12, C, E, ниацин и фолиева киселина. А това не е краят на предимствата, тъй като той съдържа още минерали като натрий, желязо, мед, калций, магнезий, калий, хром и манган, заедно с 19 други аминокиселини, сред които 8 от които не могат да бъдат произведени от организма.

 

Ето някои от ползите на сока от алое вера:

 

1. Подобрява храносмилането – алоето помага на храносмилателната ни система, като стимулира перисталтиката на червата, което води до по-пълноценно усвояване на хранителните вещества. Този сок също подтиска развитието на бактерии и дрожди в червата.

 

2. Ефективен е при диабет -Доказано е, че консумацията на алое вера в продължение на 3 месеца ще повлияе нивата на кръвната захар. Освен контролиране на диабета, този сок подобрява циркулацията на кръвта.

 

3. Притежава изразен противовъзпалителен ефект – алое вера съдържа 12 вещества, които ограничават възпалението и това прави сокът от алое  ефективен при артрит, защото намалява подуването и болката в ставата.

Сок от алое вера - здраве от природата

4. Стимулира имунната система – алое вера съдържа набор от антиоксиданти, които подпомагат имунната система и я предпазват от вредното въздействие на свободните радикали.

 

5. Лекува запека – хората страдащи от запек трябва да пият сок от алое вера, тъй като той стимулира перисталтиката на червата и помага за прочистването на организма. Все пак не трябва да се прекалява с приетото количество сок, тъй като може да увреди лигавицата на червата.

 

 

Източник: healthyeating.sfgate.com; dailyhealthpost.com; www.popsugar.com
Източник снимка: www.pixabay.com