Сок от захарна тръстика – здравословни ползи

Захарната тръстика е богат източник на енергия – ако сте обезводнени и без енергия, то в такъв случай, сокът от захарна тръстика е точно за вас. Захарната тръстика 2016-08-05T09:03:08+00:00 Здравни Статии

Зареден с изобилие от минерали като калций, фосфор, цинк и калий и витамини като витамин А, витамин Б комплекс и витамин C, сокът от захарна тръстика ще ви държи във върхова форма през целия ден.

 

Здравословни ползи на сокът от захарна тръстика:

 

Захарната тръстика е богат източник на енергия – ако сте обезводнени и без енергия, то в такъв случай, сокът от захарна тръстика е точно за вас. Захарната тръстика съдържа прости захари, или захароза, които лесно се абсорбират от тялото ви. Тези захари се използват за попълване на загубените количества захар в организма.

 

Осигурява безопасна бременност – установено е, че сокът от захарна тръстика е едно чудесно допълнение към диетата на бременната жена. Този сок осигурява по-безопасна бременност. Захарната тръстика съдържа следи от фолиева киселина или витамин В-9, който предпазва от вродени дефекти. Също така, изследванията са открили, че сокът от захарна тръстика увеличава шансовете за зачеване. За целта е необходимо да се приема по 1 чаша сок от захарна тръстика на ден.

 

Сокът захарна тръстика предпазва от лош дъх и развитието на зъбен кариес – захарната тръстика съдържа множество минерали като калций и фосфор, които помагат за изграждането на емайла на зъбите. Наличието на необходимите хранителни вещества, предотвратяват появата на кариеси и укрепват зъбите. Също така, лошият дъх е друг симптом на хранителен дефицит, затова сокът от захарна тръстика помага при този проблем.

 

В тази връзка, можете да дадете на детето ви пръчица захарна тръстика и ще забравите за проблемите с детските зъбки. Това е така, защото захарната тръстика е много богата на калций, който е жизнено важен за изграждането на зъбите и костите при децата.

 

Захарната тръстика е ефективна при различни фебрилни състояния – тези състояния са известни с причиняване на треска с висока температура. Те причиняват загуба на протеин. Захарната тръстика възстановява тази загуба на протеин.

 

Сокът от захарна тръстика е полезен за хора болни от диабет – ако мислите, че захарната тръстика е лош избор, за хората болни от диабет, то тогава грешите. Захарната тръстика може в действителност да се консумира от хора с диабет, но разбира се в умерени количества.

 

Захарната тръстика съдържа сукроза (захароза), която има нисък гликемичен индекс. Тя помага да се поддържа нивото на кръвната захар под контрол.

 

За хората, които страдат от диабет тип 1 и 2, могат да използват Природен инулинов концентрат (ПИК), който регулира кръвната захар.

 

Сокът от захарна тръстика помага при проблеми с черния дроб и жлъчния мехур – жълтеницата възниква в резултат на лошо функциониране на черния дроб, както и запушени жлъчни пътища. Захарната тръстика поддържа нивата на глюкозата в тялото ви и осигурява бързо възстановяване. Също така, поради алкалния характер, захарна тръстика помага за поддържане на електролитния баланс в тялото ви, и по този начин предпазва черния дроб от увреждане.

 

За целта добавете сокът на половин лимон към една чаша сок от захарна тръстика и изпийте за деня.

 

 

Източник снимка: www.wikipedia.en.org