Съвети за здрава и блестяща кожа

С напредването на възрастта, кожата ни става по-малко еластична в резултат на фактори, които можем да контролираме. Ето някои .. 2014-12-22T00:08:56+00:00 Здравни Статии

С напредването на възрастта, кожата ни става по-малко еластична в резултат на фактори, които можем да контролираме. Ето някои идеи, за да запазите кожата си здрава, хидратирана и с по-малко бръчки.

 

1. Здравата кожа е хидратираната кожа. Пиенето на големи количества вода помага кожата да се хидратира отвътре навън. Алкохолът и кофеиновите напитки дехидратират кожата и затова трябва да се избягват колкото е възможно.

 

2. Защитете кожата си като ядете храни, богати на омега-3 и омега-7 мастни киселини, които помагат на вашата кожа да се възстановява по-бързо.
Опитайте се ядете повече ядки, пълнозърнести храни и ленено семе. Една шепа ядки на ден е всичко това от което се нуждае вашата кожа за да бъде гладка като кадифе.

 

3. Яжте цветни плодове и зеленчуци, богати на антиоксиданти и биофлавоноиди. Това може да ви помогне за по-бързото възстановяване на кожата, за нейната пълноценна хидратация и предпазване от неблагоприятните атмосферни условия.

 

Витамините и минералите, които се намират в плодовете и зеленчуците помагат за по-бързото справяне на кожата с различни белези и несъвършенства.

 

4. Подхранвайте вашата кожа както отвътре така и отвън. Козметиката, която използвате е толкова важна за състоянието на кожата, колкото и храната, която приемаме. Избягвайте козметични продукти за кожа, които съдържат консерванти и различни химикали. Избирайте козметика, която съдържа напълно натурални съставки.

 

5. Защитете кожата си от слънцето и вятъра, които могат да състарят кожата преждевременно. Използвайте защитни кремове при много горещо или студено време.

 

 

Източник: beauty.about.com; www.health.com; www.totalbeauty.com
Източник снимка: marin/freedigitalphotos.net