Съвети за повишаване на тестостерона по естествен път – част 2

Консумирайте здравословни мазнини - точно като витамините и други минерали, тялото ви се нуждае от здравословни мазнини ..... 2016-04-20T11:54:43+00:00 Здравни Статии

………Продължение

 

Няколко прости промени в начина на живот и в диетата могат да допринесат за увеличаването на нивата на тестостерон по естествен път.

 

Ето няколко от най-добрите съвети за повишаване на нивото на тестостерон по естествен път.

 

5. Консумирайте здравословни мазнини – точно като витамините и други минерали, тялото ви се нуждае от здравословни мазнини за оптимално функциониране. Изследване е установило, че една диета с по-малко от 40 процента от енергията под формата на мазнини води до намаляване нивото на тестостерон.

 

Омега-3 мазнините са здравословни мазнини, които могат да помогнат за повишаване на нивото на тестостерона. Можете да намерите омега-3 мазнините в ядките, авокадото, риба, яйчен жълтък, маслини и зехтин. Мононенаситените мазнини имат пряк ефект върху нивото на тестостерон. Фъстъците, фъстъченото масло, палмовото и рапичното масло съдържат този вид мазнини.

 

6. Оптимизиране на нивата на витамин Д в организма – хората с ниски нива на тестостерон често имат недостиг на витамин Д. Изследване от 2011 е установило в група от мъже с наднормено тегло, които са искали да отслабват, повишаване на нивото на тестостерон чрез приемане на витамин Д.

 

Редовното излагане на слънце е най-добрият начин да се оптимизират нивата на витамин Д. В допълнение, трябва да се ядат храни, които са богати на витамин Д като мазни риби,  мляко, зърнени култури, сирене, черен дроб и яйца. Можете също така да приемате витамин Д като хранителна добавка за увеличаване на нивото на тестостерон.

 

7. Приемайте цинк – минералът цинк е важен за производството на тестостерон, а недостигът на цинк може да доведе до спад в нивата на тестостерон. Здравословната диета е най-добрият начин да увеличите приема на цинк. Яжте храни като червено месо, риба, стриди, раци, мляко, сирене, боб, ядки и кисело мляко.

 

Ако решите да използвате цинкови добавки, придържайте се към дозировка по-малко от 40 мг на ден, което е горната граница на количеството цинк за възрастни.

 

Винаги се консултирайте с лекар преди да приемате цинк. Големите количества цинк могат да повлияят на способността на тялото да абсорбира други минерали, особено мед.

 

 

Източник: www.webmd.com; www.healthline.com; www.wikihow.com
Източник снимка: www.pixabay.com