С какво е полезна билката мечо грозде

Мечото грозде се предполага, че получава името си от факта, че плодоветe са любима храна на мечките. Тази билка действа като естествен диуретик. Тя помага .... 2016-04-04T18:24:08+00:00 Здравни Статии

Мечото грозде се предполага, че получава името си от факта, че плодоветe са любима храна на мечките. Тази билка действа като естествен диуретик.

 

Тя помага за премахване на излишните соли, мазнини, вода и токсични материали от тялото ви и по този начин всички системи ще работят отлично. Тя е била използвана в миналото за лечение на цистит, уролитиаза и други инфекции на пикочните пътища.

 

Листата на мечото грозде съдържат много силни антибактериални химични съединения известни като хидрохинони. Чаят направен от сушените листа на мечото грозде е традиционен лек за лечение на инфекции на пикочните пътища в много части на света.

 

Ефектът от приемането на чая е най-силен, когато страдащият е на диета включваща много плодове и зеленчуци. Клинично е доказано, че мечото грозде е по-ефективно, когато урината е с алкален характер. Именно плодовете и зеленчуците правят урината алкална.

 

Частично изсушена отвара направена от мечо грозде може да се прилага като мехлем при гангрена, болезнени венци, изгаряния и др. Мечото грозде е ефективно средство за лечение на болки в гърба, ревматизъм, и артрит.

 

Не трябва да се приема продължително време!!!

 

Една супена лъжица ситно нарязани листа се заливат с 2 чаши студена вода и след престояване една нощ се прецеждат. Тази доза е за 24 часа и се пие по 1-2 супени лъжици 3-4 пъти дневно. За алклизиране на урината се препоръчва и приемането на една чаена лъжичка натриев хидрокарбонат.

 

 

 

Източник: www.herbal-supplement-resource.com; lifestyle.iloveindia.com; www.healwithfood.org
Източник снимка: www.wikipedia.org