С какво е полезна рибата тилапия за здравето ни

Рибата тилапия е изключително полезна за костите ви. Тя съдържа минерали като фосфор, който е нужен за да бъдете здрави. Той не само изгражда здрави кости 2019-01-05T08:38:56+00:00 Здравни Статии

Здравословни ползи:

 

1. Рибата тилапия е изключително полезна за костите ви. Тя съдържа минерали като фосфор, който е нужен за да бъдете здрави. Той не само изгражда здрави кости, но също така стимулира нормалното функциониране на вашето тяло. Фосфорът е необходим за поддържане на костите и ноктите здрави. Фосфорът може да предотврати заболявания като остеопороза.

 

2. Тилапията съдържа вещества, които ни предпазват от раковите заболявания – Подобно на някои други видове риба, тилапията съдържа селен в изобилие. Тя съдържа антиоксиданти в изобилие, които неутрализират раковите клетки и могат да ви предпазят от сърдечни заболявания. Учените са установили, че селенът не само ще неутрализира свободните радикали вътре в тялото ви, но и ще потисне образуването на продукти на оксидативния стрес Селенът предпазва здравите клетки от израждането им в ракови.

 

3. Тилапията е много полезна за мозъка ви. Тя съдържа калий и омега-3 киселини в изобилие, които стимулират дейността на мозъка. Калият помага за увеличаване на притока на кислород към мозъка, което води до стимулиране на мозъчната дейност.

 

4. Друга полза за здравето на тилапията е, че тя се грижи за здравето на сърцето ви. Тя е богата на омега-3 мастни киселини, които защитават сърдечно-съдовата система. Според едно скорошно проучване, омега 3 може да ви помогне да намалите високото кръвно налягане и по този начин да се предотвратят заболявания като инфаркт, инсулт и атеросклероза. Ако се притеснявате за здравето на сърце си, тилапията е най-подходящият морски дар за вас.

 

5. Ако се притеснявате от появата на бръчки, трябва да хапвате повече тилапия. Тя съдържа антиоксиданти, витамин С и витамин Е, които са полезни за кожата, тъй като те подобряват тена и правят кожата да изглежда по-блестяща и красива. Така че, ако искате да премахнете общите признаци на стареене като бръчки, старчески петна и отпускане на кожата, хапвайте тилапия.

 

6. Тилапията също може да ви помогне да отслабнете. Както всички други видове риба, тя е смного високо съдържание на протеин и ниско съдържание на калории. Тя може да бъде един чудесен начин да се намали приема на калории, който ще даде тялото ви всички хранителни вещества, от които се нуждаете, за да функционирате правилно.

 

7. Тилапията е полезна за пациентите с проблеми с щитовидната жлеза. Тя съдържа селен, който играе важна роля в регулирането на щитовидната жлеза и подобряването на хормоналните функции.