С какво са полезни лимонените кори и как да ги консумираме

Лимонените кори ни предпазват от различни насекоми и комари - сложете лимонени кори по прозорците, по праговете и в близост до всички пукнатини .... 2016-03-02T11:40:21+00:00 Здравни Статии

Лимонената кора съдържа още повече витамини, хранителни вещества и ползи за здравето, отколкото лимоновия сок. Лимонените кори съдържат около 5 до 10 пъти повече витамини от лимоновия сок. Не забравяйте, че за да може да се възползвате максимално от лимонените кори самите лимони не трябва да са третирани с пестициди.

 

Здравословни ползи на лимонените кори:

 

1. Регулират кръвното налягане (особено при високо кръвно налягане)
2. Притежават противораково действие
3. Поддържа здравината на костите
4. Поддържа хигиената и здравето на устната кухина
5. Помага за намаляване на теглото
6. Предотвратява свръхрастежа на паразити и глисти в храносмилателната система
7. Предпазва от гъбични и бактериални инфекции
8. Притежават силен антидепресивен ефект
9. Помагат при цистит и тумори
10. Понижават нивата на холестерола в организма, което води до поддържане на сърцето ни здраво. Това се дължи на присъствието на полифенолни флавоноиди.

 

Как можем да използваме и консумираме лимонените кори:

 

1. Лимонените кори ни предпазват от различни насекоми и комари – сложете лимонени кори по прозорците, по праговете и в близост до всички пукнатини или дупки, където може да има мравки или други вредители. Много вредители не понасят киселината в лимона, така че той ще свърши отлична работа.

 

2. Използване на лимонените кори върху кожата – за тонизиране на кожата можете леко да втривате корите на лимона, след това изплакнете кожата с хладка вода.

 

3. По-светли и здрави нокти – всяка вечер обтривайте ноктите с лимонена кора за да бъдат здрави и блестящи.

 

4. Можете да използвате лимонените кори за премахване на неприятните миризми от хладилника. Просто поставете корите в хладилника и ги оставете да абсорбират непритните миризми.

 

Поставете няколко лимона във фризера в продължение на 3-4 часа. След това ги извадете и ги настържете. Можете да поръсите с настърганата лимонова кора вашата храна или да я добавите към различни фрешове и смутита.

 

Настърганата лимонова кора е чудесно допълнение към различни салати и чайове! Тя придава невероятен вкус на всяко ястие!

 

 

Източник: www.thankyourbody.com; www.onegoodthingbyjillee.com; articles.mercola.com
Източник снимка: www.pixabay.com