С какво са полезни фурмите за здравето ни

Фурмите са идеални за хората, които искат да отслабнат, това е така защото не съдържат мазнини и холестерол. Те могат да бъдат част от ........... 2015-01-29T11:39:57+00:00 Здравни Статии

Фурмите са идеални за хората, които искат да отслабнат, това е така защото не съдържат мазнини и холестерол. Те могат да бъдат част от закуската или от някой десерт, не само за тези от нас, които поддържат добра физическа форма, но и за тези от нас, които искат да намалят опастността от появата на високо кръвно налягане и различни сърдечно-съдови заболявания.

 

Фурмите ни помагат да се предпазим от заболявания на сърцето благодарение на съдържащите се в тях разтворими фибри, които предпазват кръвоносните съдове от запушване с холестерол и атеросклеротични плаки.

 

Освен това, съдържат и неразтворими фибри, които стимулират изхвърлянето на токсините от тялото, предпазват ни от запек и стимулират перисталтиката на червата.

 

Фурмите са идеално средство за зареждане на организма ни с енергия. Те съдържат голямо количество захари, коит нямат нищо общо с рафинираните захари в различните храни и напитки, които приемаме всеки ден.

 

Фурмите са отличен източник на желязо, което ни предпазва от развитието на анемия. Желязото е необходимо на тялото ни за пройзводството на повече червени кръвни клетки, по този начин кръвта се насища с повече кислород, който достига до различните тъкани и органи.

 

Фурмите са източник на калций, който е необходим за поддържането на здрави кости.

 

Калият, който се намира във фурмите е от важно значение за здравето на сърцето и правилната му функция. Фурмите са добър източник на магнезий. Той е жизненоважен за правилното функциониране на нервната и мускулната тъкан. Магнезият също е важен за здравината на костите.

 

Други важни минерали, които се съдържат във фурмите са мед, цинк и манган.  Те  са важни за поддържане на силна имунна система.

 

Фурмите съдържат витамин К. Този витамин е ефективен при различни видове рак, като рак на простатата, рак на белите дробове и левкемия.

 

 

Източник: www.indiaparenting.com; healthyeating.sfgate.com; howstuffworks.com
Източник снимка: Praisaeng/www.freedigitalphotos.net