Уникална рецепта с плодове от бъз за лечение на рак

За рецептата са ни необходими зрели плодове от бъз, който приличат на боровинките, и се берат в края на август и началото на септември ...... 2014-10-03T15:19:48+00:00 Здравни Статии

За рецептата са ни необходими зрели плодове от бъз, който приличат на боровинките,  и се берат в края на август и началото на септември.

 

Нареждате в буркан един ред плодчета от бъз и след това го посипвате със захар, след което пак нареждате плодчета и след това захар и така докато буркана се напълни. Последният слой захар трябва да е по-дебел, след това покривате бурканите с марля, за да може да „диша“ и ги оставяте на тъмно място за 40 дни.

 

Последните няколко дни, трябва да разбърквате съдържанието на бурканите за да може захарта да се разтвори. След това прецеждате

 

Трябва да приемате по една чаена лъжичка от получената смес, всяка сутрин на гладно. Плодовете на бъза са изключително полезни, те стимулират имунната система и се борят с раковите заболявания.

 

Трябва да берете само добре узрелите плодчета, които са меки на пипане и с тъмен цвят, защото зелените и неузрели плодчета са отровни!!!

 

 

 

Източник: www.webmd.com; www.herbwisdom.com; foodfacts.mercola.com
Източник снимка: www.pixabay.com