Упражнение за перфектна стойка

Най-лесният начин да се постигне перфектна стойка е чрез редовното практикуване на гръбната екстензия. Това упражнение ще ви помогне да се отървете от болките 2019-01-04T11:56:45+00:00 Здравни Статии

Пълната гръбна екстензия е широко използвано фитнес упражнение, за перфектна стойка. Това упражнение се прилага не само от фитнес инструктори, но също така и от специалисти в областта на медицината.

 

Най-лесният начин да се постигне перфектна стойка е чрез редовното практикуване на гръбната екстензия. Това упражнение ще ви помогне да се отървете от болките в гърба и ще заздрави мускулите на гърба и кръста.

 

Това упражнение е изключително подходящо за хора, които имат заседнал начин на живот. Така че, ако работите в офис, или, ако работата ви изисква да стойте на стол през целия ден, направете няколко гръбни екстензии всяка вечер преди лягане, за да се подобри стойката ви.

 

Ето как да изпълните правилно това елементарно упражнение за перфектна стойка:

 

Легнете по корем и поставете челото си на земята. Поставете ръцете си успоредно на тялото си и дланите отстрани на бедрата. Изправете лактите. Краката ви трябва да са едно до друго.

 

Издишайте. Повдигнете главата, гърдите и горната част на стомаха, като същевременно оставяте  ръцете и краката си в изходно положение.

 

Вдишайте. Бавно се върнете в изходно положение.

 

Упражнение за перфектна стойка

 

Повторете упражнението 10 пъти. Всяко повторение трябва да трае 1-2 минути, след това повтаряте целия процес отново. Направете 2-3 серии по 10 повторения.

 

Правете това упражнение най-малко 3 пъти седмично за най-добри резултати. С това упражнение, ще подобрите стойката си, ще стегните глутеусите и коремните мускули.

 

Тази 5-минутна тренировка също ще се отрази положително върху вътрешните функции на органите, и вие ще се чувствате много по-добре като цяло.

 

За перфектна поза, правете това упражнение!