Учени обясняват защо не трябва да се спи повече от 8 часа

Обичате ли да се излежавате дълго в леглото и да поспивате повечко? Оказва се, че това е вредно за здравето. Испански експерти .. 2014-07-24T17:43:32+00:00 Здравни Статии

Продължителният сън развива дeменция.

 

Обичате ли да се излежавате дълго в леглото и да поспивате повечко? Оказва се, че това е вредно за здравето. Испански експерти открили още една причина, за това, че спането повече от 8 часа на ден е вредно.

 

По време на тестовете, изследователите наблюдавали здравословното състояние и начина на живот на повече от 3000 пациенти на възраст над 65 години в продължение на 36 месеца. Пациентите описвали подробно ежедневието си.

 

Резултатите показват, че хората които обичат да си доспиват сутрин и да поспиват в следобедните часове, два пъти повече страдат от деменция на старини.

 

Причината за това явление остава неясна. Някои експерти смятат, че дългосрочните навици за сън могат да причинят депресивни състояния, които могат да отключат развитието на деменция.

 

В допълнение, проучванията показват връзка между развитието на сърдечно-съдови заболявания, диабет и хипертония при хората, които спят повече от 8-9 часа на ден.

 

 

Източник: www.30dumi.eu
Източник снимка: Feelart/freedigitalphotos.net