Учени: чипсовете забавят умственото развитие на децата

Експерти от университета в Бристол са стигнали до извода, че чипсовете предизвикват не само затлъстяване, но и възпрепятстват развитието 2014-07-12T21:34:47+00:00 Здравни Новини

Експерти от университета в Бристол са стигнали до извода, че чипсовете предизвикват не само затлъстяване, но и възпрепятстват развитието на мозъка на детето.

 

В проучването си експертите изследвали как употребата на чипс засяга развитието на мозъка на деца о три до четири години. Оказало се, че такъв вреден продукт, като чипс, провокира серия от нарушения – влошаване на вниманието, паметта и творчеството.

 

Учените подчертават, че в тази възраст детето се развива активно и усвоява разнообразна информация. Заради чипсовете тези важни процеси протичат неправилно.

 

Чипсовете влияят зле на само на обучението, но също така и на поведението на децата, съобщава Mignews. Лекарите отбелязват, че последиците от този процес не може да бъдат отстранени, така че родителите просто трябва да се замислят за това, какво ядат децата им.

 

 

 

Източник: www.30dumi.eu
Източник снимка: SOMMAI/freedigitalphotos.net