Флуор – отровата, която използваме минимум 2 пъти на ден

Флуорът е бил използван от нацистите и сталинистите, те са я поставяли във водата за да може лишените от свобода да бъдат пасивни и бе ... 2015-01-25T22:32:45+00:00 Здравни Статии

Флуорът е бил използван от нацистите и сталинистите, те са я поставяли във водата за да може лишените от свобода да бъдат пасивни и безразлични към всичко, което се случвало около тях. Днес, по същите причини флуорът присъства в пастите за зъби и питейната вода.

 

Флуорът е едноот най-отровните вещества, познати на човека. По-токсичен от оловото и само малко по-токсичен от арсена. Той се използва като пестицид за мишки, плъхове и други малки гризачи.

 

Ето и какви са ефектите на флуора върху организма ни:

 

1. Флуорът нарушава синтеза на колаген, което води до разрушаването на костите, сухожилията, мускулите, кожата, хрущялите, белите дробове и бъбреците.

 

2. Флуорът стимулира образуването на гранули и консумацията на кислород в белите кръвни клетки, но инхибира този процес, когато белите кръвни клетки трябва да се справят с някое чуждо вещество в кръвта.

 

3. Флуорът изчерпва енергийните резерви на белите кръвни клетки, които унищожават чуждите агенти чрез процеса на фагоцитоза. Дори микромоларни количества флуорид може сериозно да потисне способността на белите кръвни клетки да унищожават патогенните микроорганизми.

 

4. Флуорът обърква имунната система и я насърчава да атакува собствените тъкани и стимулира растежа на тумори при хора, които са предразположени към рак.

 

5. Флуорът стимулира развитието на рак на костите.

 

6. Флуорът причинява преждевременно стареене.

 

7. Приемът на флуорид чрез изплакване на устата и пастите за зъби при децата е изключително опасно поради опастността от забавяне на биологичното им развитие, съкращаване на очакваната продължителност на живота и влошаване на общото здравословно състояние.

 

8. Флуорът подтиска образуването на антитела в кръвта.

 

9. Флуорът нарушава работата на щитовидната жлеза.

 

10. Флуорът оказва вредно въздействие върху различните тъкани в организма.

 

За да избегнете употребата на пасти за зъби, които съдържат флуор, може да си направите домашна паста за зъби:

 

Към една супена лъжица сода бикарбонат добавете малко сол и няколко капки етерично масло (ментово масло или някое друго). След това добавете малко вода и разбъркайте сместа до получаването на пастообразна консистенция.

 

 

Източник: healthychild.org; www.livescience.com; www.globalhealingcenter.com
Източник снимка: www.123rf.com