Хомеопатия при високо кръвно.

Съвременната медицина все още не е измислила лекарство, което да лекува високо кръвно налягане. Ефектът, който предписваните ... 2014-11-26T15:23:14+00:00 Здравни Статии

Съвременната медицина все още не е измислила лекарство, което да лекува високо кръвно налягане. Ефектът, който предписваните медикаменти дават, е само понижаване на симптомите на заболяването, но не и неговото лекуване. Поради това на помощ идва хомеопатията.

 

Стойностите на кръвното налягане са строго индивидуална величина за всеки човек. С увеличаване на възрастта се наблюдава тенденция за нарастване на кръвното налягане. Причините за това са разнородни – наднормено тегло и затлъстяване, наследствено предразположение, прекалена употреба на сол, употреба на тютюн и прекаляване с алкохол, както и липса на физическа активност и стресов начин на живот.

 

Високото кръвно се влияе изключително добре от хомеопатичната терапия. В нея се включват следните лекарства:

 

Аконитум

 

Това локално лекарство се прилага при остро настъпващи кризи, със затопляне на главата, твърд и напрегнат пулс и силно главоболие.

 

Игнация

 

Лекарството се препоръчва най-вече на много чувствителни дами хипертоници.

 

Лахезис

 

Препоръчителен главно при жени в менопауза, свръхчувствителни към допир, приказливи, със склонност към хематоми.

 

Аурум Муриатикум

 

С това лекарство се прекратяват симптоми, като сърцебиене и топли вълни в главата и тялото при хора, които са раздразнителни, тревожни, депресивни и са загубили вяра в себе си.

 

Сулфур

 

Препарата е подходящ за лечение на хипертоници, чувствителни към топлина. Те са склонни да развиват генерализирано зачервяване на тялото, както и зачервено лице и устни, кревонапълнени хемороиди, парещи ходила и главоболие.

 

Нукс Вомика

 

Препоръчва се на хора, водещи заседнал начин на живот, най-вече интелектуално активни с гневлив характер. Често прекаляват с храна и алкохолни напитки, страдат от храносмилателни смущения и са сънливи след нахранване.

 

Има и хомеопатични лекарства, които влияят директно върху кръвоносните съдове. Това са Фосфорус, Арника, Арсеникум Йодатум и Секале Корнутум.

 

Лечението с хомеопатични средства е изключително просто. При употребата на посочените медикаменти не трябва да се забравя, че гранулите се поставят под езика и се оставят до пълното им стопяване.

 

Приемат се половин час преди или след хранене, като устната кухина е чиста. Ароматични вещества като кафе и мента унищожават действието им.

 

 

Източник: www.ezine.bg
Източник снимка: www.pixabay.com