ХРАНЕНЕ И ДОБАВКИ ПРИ СТАВНО-КОСТНИ ПРОБЛЕМИ

Причината за всички случаи на артрит и болки в ставите не е само една, но има няколко фактора, които биха могли да са общи за пове- чето подобни проблеми. те включват генетична склонност, 2017-05-09T13:58:56+00:00 Здравни Статии

Причината за всички случаи на артрит и болки в ставите не е само една, но има няколко фактора, които биха могли да са общи за пове- чето подобни проблеми. те включват генетична склонност, нараняване, наднормено тегло и затлъстяване, износване от свръхнатоварване, инфекции, автоимунни заболявания и други медицински състояния. Общите съвети, които обикновено се дават от здравните специалисти, включват болкоуспокояващи, включително нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) и евентуално стероиди.

 

Всички тези медикаменти в крайна сметка, биха причинили повече щети, особено на обвивката на червата, и затова всичко, което можем да направим, за да избегнем или поне да ги намалим, би било ценно.

 

В продължение на години нашите баби ни препоръчваха домашно приготвена пилешка супа или пилешки бульон за всички „болежки“ и за щастие изглежда, че напоследък това отново става модерно под формата на костен бульон. той е богат на вид колаген, съдържащ аминокиселините пролин и глицин, които помагат възстановяването на тъканите. костният бульон съдържа също така и хон- дроитин сулфати и глюкозамин.

 

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ, КОИТО ДА ИЗПОЛЗВАТЕ: Флексибилити е предназначен за намаляване на възпалението, възстановяване на хрущяла и за гъвкавост. Наред с други неща, той съдържа глюкозамин HcL, целадрин, колаген тип II, метилсулфонилметан MsM (optiMsM®) и хиалуронова киселина.

 

Хиалуроновата киселина се съдържа във всички кости, свързващи тъкани, стави, сухожилия и структурите на хрущялите в цялото тяло – особено във вида, наречен „хиалинов хрущял“, който по- крива краищата на костите и осигурява омекотяването. тъй като помага за предпазването на костите и осигурява устойчивост на износване, хиалуроновата киселина е полезна за намаляване на болките и чувствителността, свързани с дегенеративните ставни заболявания. Хиалуроновата киселина се среща и в много кремове за лице като спомага за увеличаване на влагата и осигурява еластичността и гъвкавостта.ХРАНЕНЕ И ДОБАВКИ ПРИ СТАВНО-КОСТНИ ПРОБЛЕМИ

 

MsM е форма на сяра, която често се препоръчва за артрит и болки в ставите. това е и една от съставките, които се съдържат в AquaSource Флексибилити. MSM се намира естествено във важна част от нашите стави, наречена синовиална мембрана, която образува покритие над две срещуположни кости и произвежда синовиална течност. това е вискозна течност, която помага поемането на шока от ставите, да останат еластични и да носят хранителни вещества в хрущяла. Хрущялът е около 65% – 80% вода, а остатъкът се състои от три компонента: колаген, протеогликани и хондроцити. колагенът е вид фиброзен протеин, който действа като естествен градивен елемент на тялото за кожа, сухожилия, кости и други съединителни тъкани. Протег- ликаните се преплитат с колагена и така образуват мрежеста тъкан, която позволява на хру- щялите да поемат удари и вибрации, докато хондроцитите най-често произвеждат хрущял и помагат той да се запази по време на процеса на стареене. изследванията показват, че лошата храна подсилва възпалението и може да увеличи ензимите, които разрушават колагена и другите протеини, важни за поддържането на здрава тъкан.

 

Поддържането на противовъзпалителна диета, т.е. избягване на храни, причиняващи възпаление- то, като захар и рафинирани растителни масла, и приема на хранителни добавки, като AquaSource Flexibility, ще помогне на тялото да запази така скъпоценния хрущял. aquasource Флексибилити съдържа Regenasure® глюкозамин хидрохлорид – най-добрата веге- тарианска форма на глюкозамин. Благодарение на специалния процес, свързан с производството на Regenasure®, той дава 83% глюкозамин в сравнение с 65% в глюкоза- мин сулфатът. aquasource Флексибилити съдържа също и Celadrin, получен от специфични мастни киселини, които смазват клетъчните мембрани, осигурявайки по-добра флу- идност и еластичност. Benolea® е специален, патентован екстракт от маслинови листа, който може да спомогне за поддържане на кръвообращението, също е включен в състава, както и Алое Вера – в помощ на останалите съставки.

 

Две капсули аквасорс Флексибилити осигуряват:

 

Глюкозамин хидрохлорид HCL (Regenasure®) 460mg, осигуряващ: глюкозамин 382mg колаген тип II (ChondractivTM) 190mg Метил сулфонил метан MСM (OptiMSM®) 100mg екстракт от маслинови листа (18% Олеуропе- ин) 80mg комплекс мононенаситени мастни киселини (Celadrin®) 80 mg, (оси- гуряващ мононенасите- ни мастни киселини – 41.6mg, малтодекстрин, гума арабика) Алое вера (200 пъти концентрирано) 30mg, (еквивалентно на 6g алое вера на прах) екстракт от хмел (4:1) – 30mg Хиалуронова киселина (от соя) – 10mg капсула: емулгатор – желатин

 

Вземат се по 2 капсули дневно по време на хра- нене. За максимален ефект вземайте до 4 капсули дневно.

 

Не съдържа: глутен, зърнени храни, жито, лак- тоза, без добавена захар, консерванти, изкуствени оцветители или мая.