Храни и билки, които могат да ни предпазят от киселините в стомаха – част 1

Киселините са познато чувство за много от нас. Това е състояние, при което се наблюдава парещо усещане зад гръдната кост. Бо ... 2014-09-27T22:03:55+00:00 Здравни Статии

Киселините са познато чувство за много от нас. Това е състояние, при което се наблюдава парещо усещане зад гръдната кост. Болката от изгарящото усещане на киселините може да стигне чак до гърлото и до челюстта. Киселините обикновено се свързват с връщане на стомашна киселина (стомашен рефлукс) в хранопровода.

 

Вижте някои основни храни, които трябва да добавите към вашата диета за да облекчите киселините:

 

1. Яжте повече храни, които са с ниска киселинност – киселините, които се намират в различните храни допълнително влошават състоянието ви и затова не само трябва да ги избягвате, но и да консумирате такива с ниска киселинност.

 

– Дини и банани – докато повечето плодове имат високо съдържание на киселини, дините и бананите са идеалните храни при стомашен рефлукс поради ниското си съдържание на киселини.

 

– Овесена каша –  тя е чудесен начин да започнете деня си. Кашата не предизвиква рефлукс на киселините, засищат и са богати на разтворими фибри.

 

– Ориз и кус-кус – те са отличен  източник на здравословни сложни въглехидрати, които са много подходящи, когато имате киселини. Ако трябва да избирате бял или кафяв ориз, изберете кафявият, тъй като той по-богат на  фибри.

 

– Зелени зеленчуци – най-подходящите за консумация са броколите, аспержите, зеления фасул, целината, карфиолът,  тъй като те са с ниско съдържание на киселини.

 

– Яйчните белтъци – те са добър източник на протеини и са с ниско съдържание на киселини. Единствено трябва да избягвате жълтъка, тъй като той може да предизвика киселини.

 

Следва продължение ……

 

 

 

Източник: www.naturalnews.com; www.newhealthguide.org; www.globalhealingcenter.com
Източник снимка: David Castillo Dominici/freedigitalphotos.net