Храни и билки, които могат да ни предпазят от киселините в стомаха – част 2

Киселините са познато чувство за много от нас. Това е състояние, при което се наблюдава парещо усещане зад гръдната кост. Бол ... 2014-09-27T21:52:57+00:00 Здравни Статии

…..продължение от част 1

 

Киселините са познато чувство за много от нас. Това е състояние, при което се наблюдава парещо усещане зад гръдната кост. Болката от изгарящото усещане на киселините може да стигне чак до гърлото и до челюстта.

 

Киселините обикновено се свързват с връщане на стомашна киселина (стомашен рефлукс) в хранопровода.
Вижте някои билки, които ще ви помогнат в борбата срещу киселините:

 

2. Билки

 

Лечебна ружа – тя съдържа слузни вещества, които защитават лигавицата на стомаха и хранопровода от действието на стомашните киселини. Сварете 1 супена лъжица от билката в две чаши вода. След това оставете да престой за една нощ. На сутринта ще имате студен чай с леко горчив и в същото време сладък вкус. Пийте при нужда. Успокояващият ефект се наблюдава до няколко минути.

 

Алое – то е в състояние да премахне парещото усещане, тъй като има противовъзпалително действие. Когато започнете да усещате дразненето на стомаха и паренето зад гръдната кост, вашето спасение е половин чаша сок от алое вера.

 

Друг вариант е да изпиете половин чаша сок от алое преди хранене, по този начин ще предотвратите възникването на киселини. Имайте предвид, че алоето може да действа като слабително средство, затова не прекалявайте с изпитото количество.

 

Джинджифил – чай от него, 20 минути преди ядене е перфектното средство за предпазване от киселините. Необходими ви са няколко резенчета от билката и 2 чаши вода. Оставяте да ври на котлона около 30 минути, след това можете да пиете.

 

 

 

Източник: www.naturalnews.com; www.newhealthguide.org; www.globalhealingcenter.com
Източник снимка: David Castillo Dominici/freedigitalphotos.net