Храни, които вредят на косата и ноктите

Не е тайна, че продуктите, които ядем имат пряко въздействие върху организма ни. За това изследователите събрали всички данни и съставили ............ 2014-10-17T08:30:50+00:00 Здравни Статии

Не е тайна, че продуктите, които ядем имат пряко въздействие върху организма ни. За това изследователите събрали всички данни и съставили списък с храните, които имат лошо влияние върху косата и ноктите ни.

 

Много жени страдат от чупливи нокти и сплитаща се, изтощена коса. Ако и вие имате този проблем, добре е да забравите за рибата с високо съдържание на живак, който допълнително води до косопад. Такива риби са риба меч, скумрия и някои видове риба тон.

 

Захарта също е вредна за косата и ноктите. С увеличаване на нивото й в кръвта нараства и нивото на мъжкия хормон андроген, който може да намали космените фоликули и да причини оплешивяване.

 

Белият хляб и тестените изделия предизвикват подобни реакции в организма.

 

Проучванията също така показват, че храните с висок гликемичен индекс могат да увеличат нивото на андрогените, докато храните с нисък гликемичен индекс могат да го намалят.

 

Големи количества витамин А също мога да доведе до загуба на коса. Недостатъчното количество протеин в диетата е причина за чупливи нокти и косопад. На последно място, липсата на желязо и цинк също са отговорни за лошото състояние на косата и ноктите според БГНЕС.

 

 

Източник: www.kozmetikata.com
Източник снимка: www.pixabay.com