Храни, които контролират апетита

Ябълка преди ядене. Полезно е да изяждате по една ябълка, половин час преди ядене. Тя ще ви накара да се почувствате сити, което .... 2015-07-11T22:31:25+00:00 Здравни Статии

Проучване е уствановило 5 хранителни продукта, които ще ви помогнат да контролирате апетита си:

 

1. Ябълка преди ядене. Полезно е да изяждате по една ябълка, половин час преди ядене. Тя ще ви накара да се почувствате сити, което означава че след това ще ядете по-малко. Също така, ябълките са богати на вода и фибри, което ги прави идеални за закуска.

 

2. Краставици за по-добър метаболизъм. Те стимулират хормон, който изпраща сигнали от червата и стомаха до мозъка и му казват, че сте сити. Също така, те действат и като пробиотик. Можете да ги ядете сурови или мариновани.

 

3. Люти чушки. Капсаицинът в чушките, ускорява обмяната на веществата и помага за контролиране на апетита. Ако добавите половин чаена лъжица в храната си, ще се заситите по-бързо от по-малко ядене.

 

4. Бадеми. Всички ядки, но най-вече бадемите, са от огромна помощ за подтискане на апетита. Това е така, защото те са богати на здравословни ненаситени мазнини, протеини и фибри. Тези три хранителни вещества, регулират обмяната на веществата и нивото на кръвната захар. Когато кръвната захар е ниска, усещането за глад е по-голямо.

 

5. Черен шоколад. Ако трябва да ви предложим нещо сладко, най-добрият избор ще е черният шоколад, защото той съдържа повече какаова маса. Изследвания показват, че тя помага за понижаване на кръвното налягане и помага за здравето на кръвоносната система. Той успешно се бори с неудържимия апетит.

 

 

Източник: www.health.com; www.shape.com; www.popsugar.com
Източник снимка: www.pixabay.com