Храни, които могат да навредят на костите ни

Ние всички знаем, че правилното хранене е от съществено значение за здравето на всички органи в тялото ни. Неправилното хранене може да доведе до сериозни 2019-01-05T08:53:09+00:00 Здравни Статии

Ние всички знаем, че правилното хранене е от съществено значение за здравето на всички органи в тялото ни. Неправилното хранене може да доведе до сериозни заболявания, липса на енергия и недохранване.
Ето защо е много важно да се знае как да се разпознават и избягват храни, които са вредни за вашето здраве. В тази статия ще научите за това, кои храни могат да навредят на вашите кости.

 

Газирани напитки – тези напитки съдържат голямо количество фосфорна киселина, която компрометира процеса на абсорбция на калций. Поради тази причина, трябва да се намали консумацията на този вид напитки, колкото е възможно.

 

Кафе – то е известно с многобройните си ползи за здравето и е важно да се пие в умерени количества. Въпреки че може да искате да пиете кафе, не трябва да консумирате повече от три чаши на ден, тъй като кафето съдържа вещества, наречени ксантини, които имат способността да стимулират загубата на калций чрез отделителната система, което вреди на здравето на костите.

 

Сол – прекомерната консумация на тази подправка може да навреди на костите много, защото прекомерната консумация на натрий води до загуба на калций от костите.

 

Алкохол – злоупотребата с алкохол е наистина вредна за здравето на костите, защото увеличава загубата на калций чрез урината. Една или две чаши червено вино на ден, съдържат вещества, които са полезни за вашето здраве като цяло, и в такива количества, няма вредно въздействие върху костната структура. Въпреки това, излишната консумация може да засегне здравето на костите.

 

Месо – консумацията на месо, снабдяват тялото ви с много протеини с високо количество на серни аминокиселини, които могат да увеличат количеството калций, което се елиминира чрез урината.

 

Хидрогенирани масла – маслата естествено съдържат голямо количество витамин К, който е от съществено значение за здравето на костите. Въпреки това, когато тези масла преминават през процеса, който ги превръща в хидрогенирани масла, те вече не съдържат този витамин.