Храни, които причиняват неприятна телесна миризма

Кимион - Ако обичате къри и други индийски ястия, помислете хубаво преди да ги консумирате. Подправките, използвани в тях включват .... 2015-09-22T09:22:14+00:00 Здравни Статии

Знаете ли, че това, което ядете може да предизвика телесна миризма? Телесната миризма е проблем, който може да повлияе отрицателно върху социалния ви живот. Ето и списък на десетте храни, които влияят на телесната миризма:

 

1. Риба – Въпреки, че храненето с риба е свързано само с ползи за здравето, Витамин от Б-групата известен като холин, излъчва естествена миризма на риба. Според експерти, някои хора могат да отделят това вещество в потта си за срок до един ден след като са яли порция риба. Това би могло да доведе до остра миризма на тялото.

 

2. Червено месо – по време на храносмилането, остават остатъци от аминокиселините, присъстващи в червеното месо. Този остатък се разгражда от чревните ензими, които се свързват с бактериите, които се появяват когато се потите. Това от своя страна засилва миризмата, излъчвана от тялото ви.

 

3. Нездравословна преработена храна – преработената храна с висок гликемичен индекс, може да бъде причина за лошата миризма на тялото. Учени са установили, че високата кръвна захар променя състава на потта и е причина за влошаването на мириса й. Хлорофилът липсва в преработените храни. Това е вещество, което почиства и дезодорира тялото и неутрализира миризмата му.

 

4. Диети с ниско съдържание на въглехидрати – за някои хора, диетата с ниско съдържание на въглехидрати може да причини телесна миризма. Когато намалявате приема на въглехидрати, тялото ви няма достатъчно енергия и започва да изгаря мазнините.. Когато тялото ви изгаря мазнини, то произвежда химикал, който може да влоши мириса на потта.

 

5. Чесън – той съдържа съединение, известно като алицин. То се освобождава, когато мачкате или режете чесъна. След като се изконсумира, алицина се разгражда с бързи темпове и се превръща в други вещества, които се смесват с бактериите и потта. В резултат на това, получавате силна миризма на тялото.

 

6. Кимион – Ако обичате къри и други индийски ястия, помислете хубаво преди да ги консумирате. Подправките, използвани в тях включват кимион. Тази подправка може да се задържа в порите в продължение на много дни, което води до лоша миризма на тялото.

 

7. Лук – Той има подобен ефект върху тялото като чесъна. Изключително полезен, но консумацията му може да доведе до лоша миризма на тялотото, както и лош дъх. Както знаете, лошият дъх, причинени от лука, може да продължи с часове. За да се избегнете лошата миризма, трябва да ядете готвен лук, вместо суров такъв.

 

8. Алкохол – употребата на това вещество може да предизвика лоша телесна миризма. Това прави миризмата на тялото, дъха ни и урината изключително лоша. Никакъв дезодорант не може да прикрие тази смрад. Единственият начин за премахване на миризмата от тялото, причинена от употребата на алкохол, е да не го консумираме.

 

10. Млечни продукти – тези храни са полезни за здравето, поради тяхното богатство на витамин Д и калций. Въпреки това, високото съдържание на протеин в тях е една от основните причини за нарушение на телесната миризма. Също така, те могат да причинят лош дъх.

 

 

Източник: healthylifestylebase.com; www.wikihow.com; www.healthsite.com
Източник снимка: patpitchaya/www.freedigitalphotos.net