Храни, които ще ви помогнат да заспите по-лесно

Не може да заспите? Това може да е така, защото не ядете правилните храни. Ето някои предложения, които ще ви помогнат да засп .......... 2015-01-19T19:27:07+00:00 Здравни Статии

Не може да заспите? Това може да е така, защото не ядете правилните храни. Ето някои предложения, които ще ви помогнат да заспите по-бързо.

 

1. Овесена каша –  един от най-добрите варианти е овесената каша. Повечето хора ядат овесена каша за закуска, но всъщност може да я хапвате и на вечеря, преди лягане. Тя съдържа и стимулиращите съня минерали: калций, магнезий, фосфор и калий.

 

2. Банан или фреш от банан – бананът е много подходящ вариант за вечерта преди да заспите. Те са отличен източник на калий и магнезий, които помагат за отпускането на мускулите. Те също съдържат серотонин, които тялото използва за създаване на хормони, които ви действат успокояващо. Ако не ви харесва яденето на банани, поставете един банан, една шепа пресни плодове и малко вода и си направете невероятен фреш.

 

3. Череши – черешите са отличен източник на мелатонин, който помага на хората, които страдат от безсъние да заспят по-бързо. Хапването на една купа череши преди лягане, или една чаша сок от череши, ще ви помогнат да заспите по-бързо.

 

4. Бадеми, но не много – бадемите са чудесен избор за леко хапване преди лягане. Това е така защото те съдържат протеини, които помагат да се поддържа стабилно нивото на кръвната захар и освен това са източник на магнезий, който отпуска мускулите и спомага за по-бързото отпускане и заспиване. Не прекалявайте с тях, тъй като са много калорични.

 

5. Черен шоколад – стойте далеч от млечния шоколад, през вечерта.  Той действа като стимулант и няма да ви позволи да заспите. Черният шоколад, обаче е друго нещо.  Той съдържа серотонин, който отпуска тялото и ще ви помогне да заспите по-бързо.

 

6. Пресни билки – свежите билки имат фантастичен успокояващ ефект върху тялото, така че можете да си направите домашно приготвен сос с босилек и градински чай.

 

 

Източник: www.wikihow.com; www.en.wikipedia.org; www.livestrong.com
Източник снимка: www.123rf.com