Царевично масло – здравословни ползи

Ако имате много суха кожа или се притеснявате от евентуални заболявания на сърцето, то царевичното масло е точно за вас. Царевичното масло ......... 2015-02-16T08:13:55+00:00 Здравни Статии

Ако имате много суха кожа или се притеснявате от евентуални заболявания на сърцето, то царевичното масло е точно за вас. Царевичното масло се получава от кълнове на любимата ни царевица. Вижте за какво може да ви бъде полезно.

 

1. Царевичното масло омекотява кожата и косата. То не позволява на косата да стане груба и суха. Можете да го използвате у дома, за да придадете блясък на косата си.

 

2. Подобрява функцията на имунната система – Царевичното масло съдържа алфа-токоферол, форма на витамин Е, който помага да се подобри функционирането на имунната система. Използвайте царевично масло, за да се радвате на добро здраве.

 

3. Царевичното масло хидратира кожата, което означава, че то задържа водата и предпазва кожата от изсушаване.

 

4. Изследвания са показали, че царевичното масло може да понижи повишеното систолично кръвно налягане. То съдържа линолова киселина, за която е доказано, че притежава хипотензивен ефект върху кръвното налягане.

 

5. Царевичното масло помага за понижаване на холестерола. Той съдържа фитостероли, които помагат за намаляване на количеството на усвоения от храната холестерол. Тези фитостероли също помагат за намаляване на концентрациите на ‘’лошия’’ холестерол в тялото.

 

6. Царевичното масло е отлично диуретично средство и помага за по-бързото заздравяване на различни рани.

 

7. Царевичното масло се грижи за сърдечно-съдовата ни система. То намалява натрупването на холестеролови плаки в кръвоносните съдове. Маслото е богато на полиненаситени мастни киселини, които имат защитно действие върху сърцето.

 

Въпреки всичките здравословни ползи на царевичното масло, не трябва да прекалявате с употребата му. То може да се използва за готвене, но прекомерната му консумация може да доведе до възпалителни процеси в тялото.

 

 

Източник: goaskalice.columbia.edu; www.foodnavigator-usa.com; authoritynutrition.com
Източник снимка: www.123rf.com