Цитрусовите плодове пълни с отрови

Лекарите предупреждават, че масово у нас цитрусовите плодове, а и не само, се пръскат с отрови. Химическите вещества, с които търговците 2015-01-05T22:33:00+00:00 Здравни Новини

Лекарите предупреждават, че масово у нас цитрусовите плодове, а и не само, се пръскат с отрови.  Химическите вещества, с които търговците третират портокалите, мандарините и лимоните не само придават цвят на плодовете, но и са изключително опасни за здравето на хората.

 

В своя защита продавачите твърдят, че не могат да избегнат пръскането на цитрусите с препарати. Търговците разясняват, че когато се обират портокалите и мандарините са все още бледо оранжеви на цвят, а за да могат да бъдат транспортирани, без да се разпаднат, за да добият приличен търговски вид се третират с нужните химически вещества. Специалистите обаче разясняват, че препаратите с които търговците третират цитрусите, които консумираме далеч не са безвредни.

 

Любимите ни цитруси са бъкани с отрови

 

Лекарите алармират, че вредата от отровите хората могат да намалят максимално, като белят плодовете, които ще ядат и то с ръкавици и по никой начин да не използват портокаловите кори и пр. като добавка към домашните сладкиши, които правят, защото именно там отровите са най – концентрирани.

 

 

Източник: www.pogled.info
Източник снимка: www.pixabay.com