Чай от овесени ядки за премахване на подуването на корема

Да започнем с обсъждането на една важна подробност. Има някои хора, които вярват, че овесените ядки не им помагат и, че вместо да детоксикират 2016-06-06T17:47:35+00:00 Здравни Статии

Колко пъти в седмицата се чувствате, че корема ви е подут след като сте се нахранили? Вярвате или не, много от нас имат този проблем.

 

Причината за постоянното подуване на корема се крие в задържането на течности и лошото храносмилане. Няма значение в каква физическа форма сте и колко тежите, повечето от нас страдат от този досаден проблем.

 

В днешната статия, ние искаме да ви предложим един прост лек, който определено ще намали подуването на корема.

 

Да започнем с обсъждането на една важна подробност. Има някои хора, които вярват, че овесените ядки не им помагат и, че вместо да детоксикират организма и да подобрят храносмилането, те водят до усещане за тежест и дискомфорт.

 

Всеки диетолог ще ви каже, че овесените ядки са една от най-здравословните храни, достъпни за вас, и ако имате някакви проблеми при консумацията им, може да проявявате алергична реакция.

 

Овесените ядки са много богати на витамини, минерали, аминокиселини и въглехидрати. И в допълнение към всичко това, овесът има високо съдържание на фибри.

 

Това означава, че те стимулират доброто храносмилане, което позволява на тялото ви да усвоява хранителните вещества по-добре.

 

Когато пиете чай, направен от овесени ядки, преди или след хранене, вие ще се чувствате по-доволни и ще се насладите на по-добро храносмилане, докато чаят се абсорбира бавно и правилно.

 

Да не забравяме, че този чай действа като диуретик, което означава, че помага да се контролира задържането на течности, благодарение на наличието на натрий и калий.

 

Бавното усвояване на храната винаги ускорява обмяната на веществата. Това ще ви предпази от образуването на газове и ще позволи на организма ви да усвои всички полезни хранителни вещества.

 

Овесът е отличен вариант за хора, които имат синдром на раздразненото дебело черво, защото притежава противовъзпалителни ефекти.

 

Необходими продукти:

 

3 чаши минерална вода (600 мл)
100 г овесени ядки
1 пръчка канела
1 с.л. мед (25 г)
1 стъклена бутилка 1 л

 

Начин на приготвяне:

 

Първото нещо, което трябва да направите е да намерите качествени овесени ядки. Важно е да се закупят от място, което гарантира, че не съдържат химикали и пестициди.

 

Оставете водата да заври и добавете овесените ядки, пръчката канела и медът.

 

Оставете да ври за 30 минути. След това, покрийте съда и оставете ядките да се киснат 1 час. Ако предпочитате, можете да подготвите този чай предния ден и да го оставете да престои една нощ.
След това прецеждате течността и съхранявате на стайна температура в стъклена бутилка.

 

Как да го използвате?

 

Изпивайте по 1 чаша от чая преди всяко хранене, горе-долу 15 минути преди хранене. Това ще ви накара да се чувствате по-сити, храната ви ще се усвоява по-добре и хранителните вещества ще бъдат абсорбирани без образуването на газове и подуване на корема. Пийте чая 3 пъти в седмицата.

 

 

Източник: thechiclife.com; www.shape.com; healthynibblesandbits.com
Източник снимка: www.pixabay.com