Чаша бадемово мляко = чаша пълна със здраве

Едно от най-добрите млека, което има благоприятен ефект върху регулирането нивата на холестерола в кръвта и укрепва зъбите и костите, и под .... 2014-12-09T10:37:44+00:00 Здравни Статии

Едно от най-добрите млека, което има благоприятен ефект върху регулирането нивата на холестерола в кръвта и  укрепва зъбите и костите, и подобрява концентрацията.

 

Както е посочено от много диетолози, бадемовото мляко е едно от най-здравословните в света и може да се направи дори и у дома бързо и лесно.

 

Ето как можем да си направим бадемово мляко у дома. 2 л бадемово мляко се получават от около 500 г бадеми. Следващата стъпка е да накиснем бадемите във вода, водата трябва да е достатъчна за да покрие изцяло бадемите и да е малко над тях. Оставете бадемите да се накиснат за една нощ. За всяка една чаша бадеми трябва да сложите 3 чаши вода.

 

На сутринта махате водата, в която са се киснали бадемите, слагате ги в блендер и след това добавяте вода. За всяка една чаша бадеми в блендера  трябва да сложите 4 чаши вода. Ако искате млякото да е сладко на вкус може да добавите няколко изсушени форми.

 

След това смилате бадемите с блендера за около минута и половина и ще видите как те ще се превърнат в хомогенна бяла смес. След това прецеждате бялата на цвят смес през марля и така ще получите така желаното бадемово мляко в домашни условия.

 

Ето с какво именно е полезно бадемовото мляко:

 

– то се препоръчва в случаи на запек, нарушения в дихателните пътища, кашлица, сърдечни проблеми, анемия, импотентност и диабет.

 

– бадемовото мляко е здравословно защото бадемите, от които е направено съдържат  цинк, селен, мед, ниацин, омега 3 и омега 6 мазнини и в сравнение с други ядки, те са най-питателните. Най-добре е да ги ядете или да пиете бадемово мляко на празен стомах  за да се гарантира по-добро усвояване на хранителните вещества.

 

– Според диетолозите, бадемовото мляко е съвършенния заместител на кравето мляко. Лесно се прави, и може да се съхранява в хладилник впродължение на 3-5 дни.

 

– Бадемите и бадемовото мляко, имат положителни ефекти върху функцията на мозъка и нервната система и особено се препоръчва за деца.

 

– Редовната консумация на бадемово мляко увеличава липопротеините с висока плътност и намалява нивото на липопротеините с ниска плътност. По този начин, бадемите повлияват благоприятно нивата на холестерола.

 

– Натуралното бадемово мляко ще ви помогне да отслабнете благодарение на съдържащите се в него мононенаситени мазнини, които дават усещането за ситост и ви предпазват по този начин от преяждане.

 

– Бадемите има пробиотични свойства, които повишават нивото на добрите бактерии в червата и допринасят за правилното функциониране на храносмилателната система.

 

Бадемовото мляко съдържа оксалати, така че хората, които имат бъбречни и жлъчни проблеми трябва да го избягват.

 

 

Източник: www.fitday.com; www.ohnuts.com; www.wikihow.com
Източник снимка: lobster20/freedigitalphotos.net